Kulturnatten

Kulturnatta har bytt namn till Kulturnatten. Det tycker jag är lite synd för jag gillade det där med natta. När jag var liten fanns det en sida i Tidningen Vi som jag alltid läste, med roliga historier. Jag brukar inte ens tycka det är särskilt roligt med roliga historier (utom när man får dem via sms för då är det lite oväntat) men det var visst något med den där sidan jag gillade, kanske att det var något jag kunde förstå i en vuxentidning fast jag var under tvåsiffrigt. Hur som helst så var de här historierna rangordnade i ett system från en till tre stjärnor. Vissa fick en halvmåne vilket betydde "rena natta, urusel och smaklös". Dessa var såklart de roligaste.

Igår var jag på Kulturnatten. Jag gjorde ett snabbt inhopp på fotoklubben Blickfångets utställning med kort från ögonmottagningen. Sedan var det mycket musik. Jag började med Monika Zetterlundkonsert med musikskolan och esteter. Tyvärr blev det lite för långt och jag gick innan det var slut för att hinna hem och ta med en kompis på nästa grej; Kulturfabriken, där vi såg Rockom och Rickard Svanberg. Jag har trott att Rickard sjungit om Arne (inlägget Tältdraget från den 15 augusti) men det handlade visst om ålen. Ålen är jätteliten. Svårt att höra texterna när det är så högljutt komp men framför allt Tony Awertoft gör ett jättebra jobb i Rickards band. Honom ska jag se på fredag med hans band Bare knuckle fight.  

Kompisen har jobbat på Hammarskolan och trodde att vi skulle kunna gå runt mera och se hur det ser ut nu, men det var visst bara Kulturfabriken som hade öppet. Där höll esteterna till förut och nu har de byggt och renoverat rejält och byggt en liten scen. Det var fint förutom att det är för många stolpar för att det ska vara riktigt lyckat ur konsertsynpunkt.

Efter Svanberg (som som vanligt hade sin svarta hatt) hastade vi över till Garvaren där det var sju band som spelade. Jag tror de kör ungefär lika hård musik allihop. Säkert kul för gitarrkillarna, men kan inte några flera ordinära rockband visa upp sig vid sådana här tillfällen? Vi såg slutet av Splitting Reality, tror jag. Growl och headbanging.

Efter det var det jätteskönt för öronen att få gå till biblioteket (ja, vad är det för konstigt med vandrande öron nu då?) och lyssna till Patrik Sundin. En kille som kör trubadurstuk och ibland låter så mycket Winnerbäck så man skulle tycka att det vore lite fånigt om det inte vore för att han faktiskt skriver text och musik själv. Några covers slängde han i och för sig in, och jag tycker det är dumt att börja med det när man har eget material, men det fanns säkert någon tanke med det också. Lizette Eklund medverkade bland annat i en väldigt vacker version av Winnerbäcks duett Om du lämnade mig nu med Miss Li.


www.rockom.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0