Konstiga knölar

Jag har konstiga knölar på mina händer. Det känns som att det inte är så vanligt med skrivknölar längre. Det fanns en tid, 80- och 90-tal, när jag skrev mycket för hand och fick en liten knöl på vänster sida av höger långfinger. Den är jag stolt över, ett slags arbetarfinger.Jag vet inte hur länge jag haft den men jag minns att jag upptäckte den den första maj när vi satt ute i trädgården och åt. En knöl på vänster handled. Den syns bäst när man böjer handleden i en sjuk vinkel.


Jämför med andra handleden, det ska inte var en knöl där!

Jag kanske borde gå och fråga en sjuksyster vad det är men det verkar lite dumt att gå och böja handen och fråga varför den ser så ful ut i den positionen när det är en vinkel som man precis aldrig har handen i annars.

Vet ni hur svårt det är att ta kort med vänsterhanden? Mycket!

Kommentarer
Postat av: Nathalie

Hello, tänkte fråga dig om du va hos läkaren för knölen på handleden? Jag har en likadan på vänsterhanden.. Kram

2009-08-20 @ 22:15:46
URL: http://nathaliek88.blogg.se/
Postat av: Mumin

Hej hopp!Jag ramlade in på denna bloggen då jag googlade "knöl på handen". Såg att det var ett tag sen du skrev det här inlägget men jag tänkte lämna en lite kommentar i alla fall :)Jag har nämligen också en liknande "knöl" på samma han och på samma ställe (ser det ut som) min är dock lite större .. Jag har nyligen varit hos läkare för att undersöka saken då jag inte längre kan stödja på vänster hand. Och det svaret jag fick var att det var en så kallad ganglion.Läkaren sa att de oftast inte brukar göra något åt det men om personen i fråga har ont av den eller hindras i sitt dagliga liv på annat sett så tar de bort den. Antingen genom att man opererar bort det hela eller genom att man sticker in en spruta i knölen och suger ut vätskan..min doktor förklarade det för mig att det var som när man håller i en vatten ballong och trycker ihop den med ena handen. Då "tittar"/väller ballongen ut genom fingrarna. Det är i stort sätt det som har hänt fast i handleden :).. Jag har kollat runt lite och i Sverige så opererar man .. men på alla engelsk språkgiga sidor/bloggar står det att läkaren gett rådet att snälla till knölen hårt med en stor bok eller lägga en peng/mynt på knölen och drämma till med en hammare? Och det tycks fungerat för dem..(Detta kanske du redan visste dock) :)jag har inte smällt till min, ska snart få tid till en skelett specialist. Och då får jag se hur det blir :)Mvh

Mumin2010-11-13 @ 07:04:20
Postat av: Ylva

Mumin. Tack för ditt långa inlägg. Jag har inte besvär av min knöl, men om det gör ont tycker jag man ska be om operation. Jag har en kompis som har haft ganglion i knät som de tog bort.

2010-11-13 @ 11:14:03
Postat av: Anonym

det kan vara en spricka i handleden. kolla med en läkare.

2011-01-30 @ 22:19:24
Postat av: Ylva

Så länge den inte gör ont bryr jag mig inte om den.

2011-01-31 @ 15:51:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0