Bokmässa och Hellström

Ojojoj, jag blir ju alldeles matt av detta mitt mässande. Jag har gått på två seminarier och tre miniseminarier och sett mängder av montrar och människor. Det är underbart att gå en hel dag och känna sig hemma bland alla kulturkoftor. "Kan onda handlingar bli goda gärningar?" med Stefan Einhorn, Maria Ernestam och Niklas Törnlund var tänkvärt. "Novellen - litteraturens singel" var kul för Jonas Hassen Khemiri var med, fast han hann inte läsa klart sin novell tyvärr. Mark Levengood var mjukmysmild som alltid. Eva Susso var bra men böckerna riktar sig till högstadietjejer och egentligen hade jag tänkt gå på "Skönlitteratur - mobbad konstart i skolan?" men hann inte för när jag hade tagit en rulltrappa upp befann jag mig i helt fel ände av bygget. "Skönlitteratur i klassrummet" med Johanna Lindbäck som är en av tjejerna bakom bloggen Bokhora var intressant för oss skolmänniskor.

I "Rum för poesi" skulle jag kolla hur Klas Matthiasson skötte sig offentligt men fick först genomlida 45 minuter polsk poesi. Till en början var det trevligt att höra ett totalt främmande språk men det blir väldigt snabbt frustrerande när man inte fattar ett ord. Kanske hade gammelpoetissan inte behövt läsa alla de nio dikterna? En man i publiken störde med idiotkommentarer som "det lät bättre på svenska" och "kommatecken är onödiga" innan han tröttnade och gick. Klas tog i så han blev röd i sin brabarabradikt och tanten bredvid mig höll för öronen. Jag är imponerad över hur han kan dra ut på ett skorrande R. Det går ju inte!

Efter åtta timmar på mässan var jag rejält trött i fötterna trots att jag faktiskt suttit en hel del. På bussen in till stan på morgonen fick jag se en skylt som upplyste om att Håkan Hellström skulle vara "hemma". Det tror jag att jag vetat men glömt bort. Jag hade med ett par fribiljetter  till Liseberg och ville väldigt gärna gå. Så då gjorde jag det. Knäppt att sitta ensam på en restaurang och lyssna på konsert, men efter ett tag tänkte jag inte så mycket på det. Jag, hm, missade nästan hela konserten när Håkan var i Ljungby i somras så det blev som plåster för det nu. En och en halv timme på Liseberg med en Håkan som är uppenbart rörd över hemmafansen är en angenäm upplevelse men tyvärr blev det logistikproblem så väninnan fick rycka ut och hämta mig i Landvetter eftersom bussarna gick så illa. Jag som hade tänkt bevisa att jag hittar från busshållplatsen hem till dem.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0