Kulturkullan

Vecka 38

* Läser: Bitterfittan av Maria Sveland. Har jag snart läst ut. Jag håller med i det mesta och känner mer och mer att jag inte vill ha barn och i mitt nästa liv vill jag bli man. Bokens Sara tar sig en vecka på Teneriffa utan man och tvååring. Hon är journalist och får höra saker från sina manliga kollegor som: "Alltså det här med våldtäkt är jävligt svårt egentligen, jag menar, vem har inte varit kåt ibland och tryckt på fast tjejen inte velat?". http://knuff.se/boecker

* Lyssnar på: Ett hjärta som glöder som en gång brann med Brolle. CD från 2008. Brolle har gjort två album på engelska innan detta första svenskspråkiga, förutom det med Cornelistolkningar som jag inte hört. Ibland blir det lite svensktoppenvarning men han har en, visserligen smäktande och vibrerande, skön röst som han kommer undan med. Jag vet inte hur sant det är men har hört ryktas att han är ihop med Elin Lanto (vars låt I won´t cry retade gallfeber på mig) och undrar hur många texter som handlar om henne. Sådant är kul att spekulera i.

* Veckans citat:
"Det måste vara ett helvete att vara Ernst!. Jag gick och drog med handen i gräset, som han brukar göra, och rev sönder den!".

Sambon upprörd när han lekt Ernst och Sommartorpet (förra säsongen) på vårt lantställe.

* Veckans händelse: Smålands konstnärsförbund 50 år. Jubileumsutställning. www.ljungbergmuseet.se

Min bror fyller 37 på tisdag. Det hurrar vi för!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0