Kulturkullan

Vecka 39

* Läser: 19 minuter av Jodi Picoult. En bok jag hungrigt kastar mig över trots att den är på 500 sidor, vilket brukar skrämma mig. Picoult har skrivit en av de bästa böcker jag vet: Allt för min syster, och allt hon skriver är ruskigt bra, med betoning på ruskigt. Böckerna behandlar så hemska saker så det är svårt att sova när jag läst på kvällen. Det har skrivits många böcker i USA om dödsskjutningar och när jag läser 19 minuter tänker jag ofta på Vi måste prata om Kevin av Lionel Shriver (för övrigt också en av de bästa böcker jag läst de senaste åren), men det här är första gången en författare har fått tala med Columbineanhöriga. http://knuff.se/boecker

* Lyssnar på: The diving belle med Sibel. CD från 2008. Sibel var med i Idol 2004 och 2005 (är det så länge sedan undrar jag men väljer att lita på wikipedia i det här fallet) och melodifestivalen 2008. Hon är född i Jugoslavien (1987! Då var hon ju bara 17 när hon ställde upp i Idol första gången och var jätteduktig redan då!) och har vuxit upp i Kristianstad. Jag minns att jag greps av hur jobbigt hon haft det med mycket tid på sjukhus (av någon anledning som jag däremot inte alls kommer ihåg) och hur tuff hon var med inställningen till hur gärna hon vill sjunga. Låtarna är ofta ballader liknande That is where I´ll go från schlagertävlingen.

* Veckans citat: "Ja, fy fan, sa han som sket i Lagaån!"
Nytt talesätt uppsnappat en sen lördagsnatt på Adonis pizzeria.

* Veckans händelse: Bokmässan i Göteborg 25-28 september.

Kommentarer
Postat av: Peppe

Vi måste tala om Kevin var så sjukt bra. Fast man fick inte precis spädbarnsfeber. Ska testa Allt för min syster.

Postat av: Ylva

Peppe. Jag har just upptäckt att det finns ännu en Picoultbok jag inte läst översatt till svenska: "Skulden" som handlar om amishfolk. Den har jag beställt. Den andra Shriverboken väntar också på mig. Har du läst "Dagen efter"?

2008-09-22 @ 17:51:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0