Kulturkullan

Vecka 37

* Läser: Bitterfittan av Maria Sveland. Mycket omdebatterad bok, mycket provocerande titel. Jag är nyfiken och tycker att den verkar bra hittills. Sara som är trettio år har redan blivit en bitterfitta. Eftersom hon brukar drabbas av värsta sortens januariångest tar hon en vecka utan man och barn på Teneriffa. Lite lustigt var det att det var den här boken jag tog med på tjejhelgen i Köpenhamn och läste i väntan på de andra när jag var för ohungrig  (inte samma sak som mätt) för att äta frukost och inte ville se lebbsex på TV. Det var chockartat att hitta en så grov kanal vid tio på en lördagmorgon. Inga bitterfittor där inte!

* Lyssnar på: Söndermarken med Lars Winnerbäck. CD från 2003. När jag varit på Winnerbäckkonserten upptäckte jag att jag hade ett glapp i skivsamlingen. Jag trodde jag ägde alla Winnerbäcks album men hade missat Söndermarken. Den skivan som är så himla bra! Själva Söndermarken är en sex minuter lång historia om uppväxten. Jag har slutat lära mig texter utantill och var helt fascinerad av fansen som sjöng hela, ibland så högt så de överröstade Lasse själv. Stort!

* Veckans citat:
Kompis (vecklar ut en karta): Jag ska bara leta reda på Köpenhamn.
Jag: Det där är en Köpenhamnkarta.

* Veckans händelse: Kung i baren på Terraza på lördag. Första 28-årsgränsen på länge.

Kommentarer
Postat av: stinnepigen

Bitterfittan är asbra! Författaren Maria Sveland står även bakom en programserie i p1 med titeln 'heliga familjen' där kärnfamiljbegreppet analyseras och diskuterat. Finns som podcast, tyvärr är programmen slutsända.

2008-09-08 @ 06:38:47
URL: http://stinnepigen.blogspot.com
Postat av: Ylva

Stinnepigen. Tack för tipset!

2008-09-08 @ 18:42:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0