Married?

Jag hade ett kul snack med en dansk i lördags. Eftersom vi var på en engelsk pub kändes det någorlunda naturligt att prata engelska.

Kille, som fått syn på min ring: "You are married!"
Jag: "No. I´m engaged."
Kille: "When do you have to marry?"
Jag: "I don´t have to marry."
Sedan talade jag om att vi varit förlovade i fyra år och tillsammans i tolv. Samt blev trött på att han inte köpte någon cider åt mig fast jag försökt handla på kort och kortläsaren inte funkade och jag inte hade några danska pengar kvar.

Kommentarer
Postat av: stinnepigen

haha - danskar har inte bara ett obefogat stort självförtroende når det gäller det svenska språket. det är möjligen ännu större och ännu mer obefogat när det gäller engelskan :-)

2008-09-11 @ 06:35:18
URL: http://stinnepigen.blogspot.com
Postat av: M

Vadå! Danskar talar väl bra engelska? Lika bra som svenskar som i och för sig också överskattar sin engelska (och underskattar sin nordiska).

2008-09-11 @ 11:03:33
Postat av: Ylva

M. Stinnepigen är dansk, inte du. Underskattar vår nordiska kanske vi svenskar gör men vi är ändå sämst på att förstå de andra språken. Norrmän är bäst, sedan danskar och sist svenskar. Det är vad jag minns från när jag läste mina 2,5 poäng vardera i danska och norska och var de andra nordiska länderna ligger på en skala vet jag inte.

2008-09-11 @ 15:20:03
Postat av: mor

Alldeles sant alltihop men det är också så att det tar svenska ungdomar högst 5 veckor att vänja sig vid norska / danska och föredra det framför engelska som de behöver lång tid på sig för att bemästra. Fördelen är ju att nästan hela ordförrådet ligger där färdigt och att man med några enkla anpassningar kan tala sitt eget språk.

2008-09-11 @ 16:22:29
Postat av: Maria

eller också får man panik o vägrar förstå något.. jag minns minsan hur traumatiskt det var att åka till Norge på skolresa i mellanstadiet o jag fattade inget av vad min norska brevvän sa...

2008-09-11 @ 18:37:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0