Veckohandla och stormatlaga

Det här med att veckohandla har jag aldrig kunnat. Jag kan inte tänka så långt framåt (en anledning till att jag inte kom längre i mitt projekt att lära mig spela schack än att lära mig vad pjäserna heter). När jag pratade med en kusin om storhandling en gång sa hon att hon också är kass på det. Hon hade förundrat varit med när hennes lillebror med flickvän fyllde en kundvagn på Coop och sedan betalade med medmerakort. Hm, medlemskort, vad är det, liksom? När de frågade henne hur hon gjorde sa hon att hon alltid kunde springa ned till turken på hörnet om hon behövde något. Det kan man ju om man bor bredvid Globen som hon gjorde då.

Själv har jag ICA-kort och självscannar. Problemet med det är att sambon tappat sitt ICA-kort och inte kommit sig för med att skaffa ett nytt så när vi handlar tillsammans måste han ta upp allt han plockat ihop när jag ska scanna. Hur är det tänkt att man ska göra om man är flera som handlar men bara en scanner? Oftast är det jag som handlar och i augusti slog jag nog nytt rekord med femton olika tillfällen. Vi bor nära Maxi så det känns inte miljöovänligt att handla flera gånger i veckan eftersom jag alltid cyklar men det kunde kanske spara tid att handla lite mer sällan.  

Vi försöker att göra storkok ibland och håller fortfarande på med en lammgryta som vi lagade för många dagar sedan. Nu har det sista hamnat i frysen för lite omväxling. Idag gjorde jag en fantastisk anrättning. Så här: stek en fläskfilé, tillsätt en burk crème bonjour cuisine karljohansvamp (13% fett) och en halv burk bearnaisesås från IKEA -nytt fynd, oväntat god bea från IKEA- (65% fett), sisådär 20 mortlade grönpepparkorn, salt, peppar. Moahaha!

 http://recept.nu

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0