Näringslivet

Idag var det en studiedag kallad Lärare på spaning i näringslivet. Jag följde med en grupp lärare till Strålfors, företaget där maken jobbar. Festligt för mig att få komma dit, och faktiskt intressant, för det är väldigt mycket som är hemligt och man får besöksbrickor och fyller i avtal om att man inte får avslöja vad man fått se därinne.

Kommentarer
Postat av: knivlisa

nej!!! Grabbar fattar ju inte ett skit! bögar förstår ganska ofta men inte andra killar.

2009-08-12 @ 16:44:00
URL: http://knivlisa.blogg.se/
Postat av: Jernis

Är Strålfors kanske numera i US-amerikansk ägo? Misstänker det. Vi har översatt icke offentliga patenttexter i många år åt svenska kunder utan någon som helst skriftlig tystnadsplikt, inte ens muntlig, utan snarare reglerat av en tyst och självklar överenskommelse.För några år sen fick vi kontakt med en kund i USA. Hårda bud. Här krävdes tystnadspliktsavtal med hot om vite vid brytande därav som kanske inte skulle rendera dödsstraff men närapå. Affärskulturkrock!

2009-08-16 @ 14:02:24
URL: http://jernis.wordpress.com/
Postat av: Ylva

Jernis. Strålfors ingår numera i Posten. De har något kontor i USA också och det är väl inte omöjligt att de ibland vill ha texter på engelska. Maken som har engelsk mamma har fått frågor om hur man skriver brev på engelska och en gång sa han åt en kille att underteckna med tre kryss...

2009-08-17 @ 19:30:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0