Bokfrågornas ABC

Nu har del två kommit i Lilla O:s bokfrågornas ABC

http://lillaosblogg.wordpress.com/

1. B som är böcker. Köper du mycket böcker? Nya eller begagnade? Eller brukar du kanske få dem eller låna dem? Är det vissa böcker som du måste äga?

2. B-filmer är rätt kassa filmer. Berätta om en riktigt dålig bok som du läst.

3.  A-laget är dessutom bättre än B-laget. Finns det mer eller mindre fin litteratur? Ge exempel på båda och förklara hur du tänker.

4. Läser du många biografier? Berätta om en favorit. Vems biografi vill du gärna läsa? Vems kan du vara utan? Vad tycker du om ”fejkbiografier” där verkligheten och det fiktiva blandas? Har du läst någon?

1. Jag köper inte mycket böcker utan lånar dem eftersom jag jobbar på ett bibliotek. Vissa böcker vill jag äga och då är det kanske för fina fotons skull.

2. Jag blir aggressiv av Denise Rudbergs böcker. Matilde är skit! Även fast det handlar om en tjej som försöker skriva en bok.

Bild på boken Matilde

http://ylvarosen.blogspot.com/search?q=matilde

3. Dålig litteratur brukar Isfolket av Sandemo räknas till men jag har bibliotekariekompisar som läser dem. Fin litteratur är gamla klassiker som Dostojevskij. Jag läser gärna så kallad skräplitteratur om det är chicklit.

4. Jag läser mest romaner men det händer att en och annan biografi slinker emellan. En bok som jag tyckte var bra mot min vilja var Magdalena Graafs Det ska bli mig ett sant nöje att döda dig. Jag tror inte att jag skulle uppskatta Linda Rosings böcker. Nu kommer jag inte på någon biografi jag vill läsa men det finns såklart massor av intressanta människor. Någon fejkbiografi vet jag inte om jag läst.


Kommentarer
Postat av: Lilla O

Tyckte också att Matilde var provocerade dålig. Däremot läste jag just Rudbergs ungdomsbok Tillsammans och den tyckte jag om. Där passa hennes enkla sätt att skriva.

2009-12-03 @ 16:32:53
URL: http://lillaosblogg.wordpress.com
Postat av: Ylva

Jag funderar på om jag ska våga mig på Tillsammans.

2009-12-03 @ 17:16:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0