Kulturfyran

Veckans kulturfyra från http://kulturbloggen.com/?cat=1

1. Har du koll på din pension och vet du skillnaden på PPM och avtalspension?

2. Har du några tankar om vad du ska göra när du blir pensionär?

3. Visst råder det åldersdiskriminering i Sverige. Många arbetsgivare sållar bort ansökningar från människor som fyllt 50, ofta till och med från 45. Har du några tankar om åldersdiskriminering, av unga eller gamla?

4. I en del österländska länder hyllas visdom och ålder. Dock inte så i vårt västerländska samhälle. När läste du om någon som är 65+ på gammelmediernas nöjessidor? Vem i så fall?

Konstig kultur men okej.
1. Nej, jag har dålig koll men vet att det är olika delar man sparar till själv och får från arbetsgivaren. Förra året var jag på ekonomisk rådgivning och började spara i en livfond, också något slags pension. I årsbeskedet meddelades att jag gått 700 kronor back så det känns som en halvtrygg sparform.
2. Jag ska resa, läsa, äta och dricka gott, umgås med nära och kära. Jag tror att jag kommer att bli en lycklig pensionär.
3. Jag kan förstå att det finns nackdelar med att anställa någon som är ung och inte har arbetslivserfarenhet (eller så mycket livserfarenhet över huvud taget) och minns att det var jobbigt när jag var tjugo och sökte jobb och det stod i platsannonserna att man gärna skulle ha jobbat några år. Jag kan också förstå att det inte känns så intressant att anställa en 64-åring, men när det tvekas redan efter femtio tycker jag det är överdriven rädsla.
4. Vad är gammelmedier? Tidningar? Jag kommer inte på någon särskild nu. Jo, Smålänningen skriver rätt ofta om konstnären Sven Ljungberg som fyllt 95! Fast kanske mer på kultur än nöje.

http://media.hd.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0