Formell...

"Du är så formell av dig! " sa sambon till mig. Bara för att jag just hade gått förbi ett fönster och hojtade till sambon "Det sitter ju en gubbe där inne!". Sedan öppnade gubben fönstret och sambon kom fram och skakade hand och presenterade sig jätteprydligt. Att man är på kyrkogården betyder väl inte att man måste bete sig sådär artigt? Det måste vara hans engelska arv.

Gubben visade sig vara en kyrkogårdspersonal som kunde hjälpa sambon att reda ut vad han ska göra med sin pappas grav. Det bestämdes att pappans sten ska vara kvar, men farföräldrarnas sten som lutar ska tas bort. Vi var alltså på Markaryds kyrkogård igår och sedan åt vi dagens rätt, som var köttbullar med mos, på torget i Markaryd. Jag hade tänkt att vi skulle köpa med oss mat och sätta oss nere vid en vacker sjö som jag fick åka till på en konferensresa för några år sedan, men vi hittade inte tillbaka dit.

Dagen blev ganska lyckad ändå för jag fick reashoppa på Jysk och träffa söta killingar på Traryds djurpark. Vi tog också en liten sväng förbi Hannabad utanför Markaryd för att titta på huset där pappan och hans första fru bodde fram till 70-talet.


Ibland lider jag getbrist och behöver åka till Traryd. Här en gammal bild på brunnens väktare, Bilbo.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0