Heja Norge, heja Norden!

Plötsligt har kvinnor och män i alla åldrar och från Europas alla länder förälskat sig i en 23-årig norrman, född i Vitryssland. Jag också. Alexander Rybak är ju bedårande charmig och söt med kindben som Brad Pitt, ögonbryn som George Clooney, mun som Julia Roberts och ett gulligt rufsigt hår som jag vet inte vad, en sagofigur? Nah... och så sjunger han fint och spelar fiol och har skrivit den lilla söta sången själv. Dessutom var han sympatiskt nervös över att vara förhandsfavorit och verkar inte divig någonstans.
http://www.youtube.com/watch?v=uiH4BFTELME

Jag kan inte säga något om grannröstning. Inte för att jag röstade men för att jag faktiskt gillade alla nordiska bidrag. Sverige skötte sig bra, Malena är en helt fantastisk operasångerska. Jag tycker inte att sången är så stark i början men när hon kommer till refrängen exploderar det. Synd att inte resten av Europa förstår hur bra det är!

Island hade en fin låt som var ett av få bidrag som var smakfullt och inte helt flippat. Framträdandet påminde mig om Norge förra året. Jag minns inte den låten, men tyckte det var så skönt med en tjej som var vacker utan att visa hela benen, som stod rätt upp och ned och sjöng. Det brukar inte gå så bra för Island och det är synd att de inte vågar sjunga på isländska som är så fint. Jättekul att de kom tvåa nu!

Danmark har en sångare som ser ut och låter som Ronan Keating och sjunger en låt som inte fick vara med på Boyzones skiva. Jag tycker det är bra, men lite skrattretande att ta över en annan artists stil så fullständigt.

Finland har tröttnat på hårdrock och skickade något som låter extremt mycket E-type. Jag gillar E-Type och jag gillar det här. Första gången när jag hörde en snutt var det bara rap och det var inte så starkt, men när tjejerna sjunger är det bra. De kom sist...

alexander-rybak
http://eurovisionlover.wordpress.com/

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Kan bara hålla med i allt du skriver :-D

2009-05-18 @ 08:35:21
URL: http://smulan-67.blogspot.com/
Postat av: Mathilda

Mamma sa att Alexander Rybak ser ut som "en norsk Johnny Depp". Detta besannades när de svenska kommentatorerna sa att hans favoritskådis var Winona Ryder.

2009-05-18 @ 17:37:31
URL: http://constantlypray.blogspot.com/
Postat av: Ylva

Jag har också hört att han inte har tid för flickor. Haha, han blir ju dränkt av tjejer!

2009-05-18 @ 21:08:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0