Kulturkullan

Vecka 20

* Läser: Om jag kunde drömma av Stephenie Meyer. Jag vet faktiskt inte vad jag ska tycka om den här Twilighthysterin. Jag är inte intresserad av vampyrer och brukar läsa realistisk litteratur. Nu var jag nyfiken på den här eftersom våra gymnasietjejer tokläser hela serien, trots att det är tjocka böcker och låter ganska barnsligt. Språket är dåligt med mycket upprepningar och tramsiga liknelser och ungdomarna talar inte alls naturligt, men det är spännande och går fort att läsa för jag vill veta hur det går och även fast jag hört hur serien slutar kommer jag nog att läsa hela.

Bild på boken Om jag kunde drömmawww.bokia.se

* Lyssnar på: Welcome to your senses med Melodica. I torsdags var jag på personalfest. Festen slutade för tidigt för min smak så jag och vår hyresgäst tog med en vaktmästare hem till henne på efterfest. Vi har helt olika musiksmak; jag lyssnar på pop, hyresgästen på synth och vaktmästaren på hårdrock, så det var intressant att leta efter något alla ville höra. Tjejen är från Markaryd och introducerade Markarydsgruppen Melodica. De är jättebra! Jag lånade deras sexspårsskiva. Mjukt, melodiskt, skönt.

* Veckans citat:
Dansk kille: "Var bor ni?"
Jag (försöker prata danska): "Nöhebo."
Dansk: "Si det på svensk."
Jag: "Nörrebro."
Dansk: "Ah, Nöhebo."

* Veckans händelse: Sydsvenska rallyt med start och mål i Ljungby 15-16 maj.
http://www.southswedishrally.com/

Kommentarer
Postat av: Mathilda

Twilight är så fruktansvärt överskattat. Jag har läst första, andra och tredje boken på engelska och tvingade mig igenom både andra och tredje... Usch! Jag gillar nästan bara böcker där man tycker om huvudkaraktärerna, eller berörs av dem... Men Bella och Edward är bara blä. Man skulle kunna trycka ihop hela den ganska spännande handlingen på 400 sidor istället för 700. Jag lät min moster berätta för mig hur fjärde boken slutar, bara för att visa att jag INTE tänker läsa den.

Det kanske verkar som att jag är lite aggressiv när det gäller Twilight. Och det är jag ju. Aldrig har jag blivit så besviken på en serie.

2009-05-11 @ 16:24:44
URL: http://constantlypray.blogspot.com/
Postat av: Ylva

Mathilda. Jag kanske bara ska läsa ettan då.

2009-05-12 @ 09:27:58
Postat av: Pia

Jag har inte läst någon av böckerna, bara sett filmen. Jag gillade den, men då är jag också barnsligt förtjust i typiska ungdomsfilmer.. jag tror jag har stannat på högstadiet rent mentalt just när det gäller filmer!! ;o)

2009-05-12 @ 23:49:17
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Ylva

Pia. Jag tror att filmen är bra. Patterson är ju snygg... Jag har lättare för att se overkliga filmer än läsa. Sagan om ringen-filmerna är häftiga men böckerna dödstråkiga. Jag gillar också ungdomsfilmer.

2009-05-13 @ 14:05:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0