Kulturkullan

Vecka 19

* Läser: Nattens bibliotek av Alberto Manguel. Den här boken bör man läsa när man jobbar på bibliotek. Men den är väldigt svår och det är dumt att ge sig på den mitt i natten, trots att det borde vara idealet med den titeln, när man druckit några cider. Jag tycker att det är väldigt vackert språk, men det är för mycket fakta för att nöjesläsa. Jag måste vara extremt koncentrerad och jag undrar hur många det egentligen är som förstår alla blinkningar till andra verk.

Exempel:
I ett sådant bibliotek skulle hjälten i Slottet gå ombord på Pequod för att söka efter Den heliga Graal, stiga i land på en folktom ö för att återuppbygga samhället av fragment stöttade av landets ruiner, tala om sitt möte med is efter hundra år av ensamhet och i plågsam detalj minnas att han gick tidigt till sängs. (Sid.65)

* Lyssnar på: I am John med John ME. CD från 2009. Jag förstår inte varför man kallar sig John ME när man heter Mattias Edlund men jag förlåter honom. Jag känner igen sångaren från Motorhomes som gjorde ett par fina skivor. Kändispoäng; jag och en kompis försökte bjuda med oss på efterfest med bandet när vi pratade med trummisen på ett evenemang som kallades efterfest för Kent (gruppen). Rösten är skön, men jag saknar Amanda Jenssen som gjorde en sådan lyckorysningsframkallande duett med honom på Love is my drug på någon TV-gala.

I Am John
www.johnme.se

* Veckans citat:
"Saddam Hussein look-a-like, dvs snarlik ett snarlik."
Kommentar från Jernis hos http://gyrot.wibrand.se/ till inlägget Om dagarna den första maj.

* Veckans händelse: Kung i baren på Terraza på lördag. Åldersgräns 28, inträde 150.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0