Byxor

Jag blir nästan irriterad när jag ser kulturkvinnor som ser ut som om de försöker infria alla fördomar man kan ha om bibliotekarier i en och samma person. Bara för att man är bibliotekarie behöver man inte nödvändigtvis se ut som en, med växtfärgat och stickekoftor och håret i trassliga uppsättningar med konstiga klutar.

Jag har aldrig ägt ett plagg från bibliotekariemärket nummer ett, Gudrun Sjödén, men idag blev jag faktiskt sugen på att köpa ett par lustiga, prickiga tights i potatisfärg, för jag fick en katalog med ett erbjudande om tjugo procent rabatt, men när jag väl kom dit hade katalogen inte börjat gälla och de har inte fått in vinterkläderna än. Falsk marknadsföring att ge mig en tygkasse och rabatt bara nu i helgen.

Särskilt länge var jag inte upprörd över detta, för jag råkade löpa amok på Lindex och köpa tre par byxor till fullpris, väldigt oylviskt. Ett par glansiga tights som inte känns så bibliotekiga till exempel. Jag som inte brukar gilla tights, för att jag tycker det ser pyjamasaktigt ut, har kommit på att det blir snyggt om jag har kängor eller stövlar som jag däremot inte vill stoppa ned jeans i.

Jag var även inne i en Nudiebutik och provade jeans för att jag tycker att de är så vansinnigt snygga. Det uppstod en pinsam situation när en vänlig och manlig expedit tittade in över kanten på skynket till provhytten och frågade hur det gick. Så gör man väl inte heller? Jeansen var väldigt snygga, men jag kan inte köpa byxor för 2700!

Jag tycker att de har så snygga fickor och det blir särskilt fina jeansrumpor på killar. Alltså borde jag stoppa i maken i ett par Nudie, men problemet kvarstår, han köper ju inte heller byxor för flera tusen. 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Min man är en riktigt Nudie-kännare. Tro mig, det finns Nudie-jeans för 900-1500 kr, kolla JC. Har aldrig sett Nudies för 2700. Tjejernas motsvarighet till Nudie heter Denimbird, rikigt snygga! Samma fickor bak som på killarnas.

2009-09-26 @ 18:49:15
Postat av: Ylva

Denimbird är fina, men också för dyra för mig. Jag trodde det fanns Nudie för tjejer också, och visste inte att Denimbird är motsvarigheten, intressant.

2009-09-27 @ 12:21:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0