Kulturkullan

Vecka 27

* Läser: Vem vill bli miljardär? av Vikas Swarup. Jag tyckte jättemycket om filmen Slumdog millionaire och nu läser jag boken bakom. Den stämmer inte överens med filmen och jag tror att slutet kommer att bli annorlunda. Boken (och filmen) handlar om en ung fattig indisk kille som jobbar som servitör. När han är med i TV-programmet Vem vill bli miljardär? händer det otroliga att han svarar rätt på alla frågor och han blir misstänkt för fusk.

Slumdog millionaire : vem vill bli miljardär?
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9170027986

* Lyssnar på En plats i solen med Kent på http://listen.grooveshark.com . Album från 2010. Jag har inte hört hela skivan än men jag tycker det är bra hittills trots att de nog aldrig mer når upp till lika fantastiska låtar som på favoritplattan Vapen & ammunition.

Jag började gilla Kent när kompisar introducerade deras andra skiva Verkligen för mig. Första gången jag såg dem live var efter första plattan och jag hade inte förstått grejen. Det var på Dala-Rock 1995 och jag gick mest omkring och var full och dryg. (Jag minns att jag presenterades för kompisens nya pojkvän som hette Per-Magnus och kallades för PM. "Det kan man inte heta, det är ett TV-program!" sa jag.)

* Veckans citat: "Jag spelar golf bättre än bra!" 
En tjej berättade om när hon råkade göra ett kaxigt första intryck på sina nya kollegor när hon hade tänkt säga hellre än bra.

* Veckans händelse: Elin Ruth Sigvardsson på hembygdsparken i Ljungby på onsdag kl.19. Gratis!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0