Ljungberg död

Ljungbys stora konstnär Sven Ljungberg har dött, 96 år gammal, när han var i Italien på sin årliga målarresa. Det är verkligen imponerande hur han har hållit fast vid sitt målande och varit aktiv nästan varje dag i alla år!

Jag har träffat Sven privat och sorterat böcker hemma hos honom och sett mer än den lite buttra ytan. Visst hade jag respekt för honom och blev smårädd när maken sa att Sven hade ringt och sagt att det var lögn i helvete att hitta en bok han letade efter, men han var aldrig otrevlig mot mig. Det var bara att vänja sig vid hans svärande och njuta av alla historier och minnen han delade med sig av. Ljungby blir inte samma sak utan Sven, men hans tavlor och museet kommer att finnas kvar länge.


Jag tycker särskilt mycket om Svens naturtavlor.

Kommentarer
Postat av: nipe

Ojdå, det har jag missat, att han dött. 96 år och fortfarande aktiv, det är häftigt. Både maken(som bott på samma gata som ni, fast vid folkparken) och jag konstaterade att han var sketagammal redan när vi var små...

2010-07-31 @ 21:15:32
URL: http://enlitenplatsietern.blogspot.com
Postat av: Ylva

Nipe. Ja, han var en av dem som varit urgamla länge. Du kanske också minns Ingrid Abrahamson från biblioteket och hennes mamma, som jag aldrig träffade, som alltid var ute och gick?

2010-08-01 @ 13:20:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0