Bokfrågornas ABC

Vi är redan framme på O hos Lilla O:

http://lillaosblogg.wordpress.com/2010/03/03/bokfragornas-abc-del-15/

1. Ännu ett bokpris den här veckan, ett endast för kvinnor Orange Prize for Fiction som delats ut sedan 1996. Vet du något om priset? Har du läst böcker av någon pristagare? Är det bra med ett pris för kvinnliga författare?

2. Berätta om en bok som du tyckte mycket om, trots att du inte trodde att du skulle gilla den. En oväntad favorit alltså!

3. Jag är inget fan av Peter Harrysson, men tänker ändå sno ett av hans favorituttryck. Jag vill att du berättar om en bok som var olidligt spännande!

4. Och slutligen vill jag höra om en bok om ett mindre trevligt ämne. Har du läst någon bok om otrohet som du tycker är bra?


1. Nej, jag kan inte säga att jag vet något särskilt om priset. Jag har läst Zadie Smith, Anne Tyler, Lionel Shriver, Chloe Hooper, Marina Lewycka, Toni Morrison och E Annie Proulx och tror att priset har betydelse för ifall man blir översatt till svenska. Det är bra med ett pris för kvinnliga författare.

2. Mycket och mycket. Mot min vilja tyckte jag om Det ska bli ett sant nöje att döda dig av Magdalena Graaf. Jag trodde inte att hon hade så intressanta saker att komma med men hon har en historia att berätta. Om den kan varna unga tjejer för galna killar är det bra.
 
Det ska bli ett sant nöje att döda dig


3. Kanske inte olidligt spännande men jag blev mycket gripen av Presidentens hustru av Curtis Sittenfeld.

4. Bedragen av Katerina Janouch.


Kommentarer
Postat av: Lilla O

Bedragen ja, den är riktigt bra. Gillade Presidentens hustru också. Vi har ofta samma boksmak känns det som!

2010-03-03 @ 18:02:56
URL: http://lillaosblogg.wordpress.com
Postat av: Sara [Tävling på bloggen!]

Hmm. låter bra!

Vad har du gjort idag?

Kram

2010-03-03 @ 19:21:08
URL: http://www.februaritjej.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0