Kulturkullan

Vecka 41

* Läser: Den osynliga väggen av Harry Bernstein. Harry debuterade med den här självbiografiska boken (som är klassad som roman) när han var 96 år! Det svenska förlaget tyckte så mycket om den så den svenska översättningen kom ut före originalet och nu har han givit ut tre böcker. Det är en fantastisk uppväxtskildring från fattiga kvarter i Lancashire i England.

Den osynliga väggen
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9173370207

* Lyssnar på: Svensk 80-talsnostalgi. CD från 2010. Jag hittade den här roliga samlingen på Jula och njuter för fullt av att höra även de låtar som jag tyckte var dåliga när de kom. Helt ofrivilligt sjunger jag med i Bara du och jag med Lili & Susie och mer villigt i Ta mig till havet med Peter Lundblad. Här finns också artister som var lite före min tid, som Magnum Bonum, Noice och Secret Service.

* Veckans citat:
STOFFE skulle antagligen inte en flickvän säga, de sa liksom alltid hela namnet, som den där tjejen Lillen hade ett tag, hon från Värnamo eller vad det var. Hon var med på en fest någon gång och sa hela tiden men Henrik, Heeenrik och inte en jävel fattade vem hon gapade efter, inte ens Lillen.
(s. 157, Ursäkta att man vill bli lite älskad av Johanna Thydell)

* Veckans händelse: Vernissage på lördag den 16 oktober på Keramikverkstan med Kenneth Sjöö som visar oljor och akvareller tillsammans med keramikerna på Gamla Torg. Kl.11-14.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0