Fin miljö = gott?

Jag och min bror har diskuterat varför italiensk glass aldrig är lika god i Sverige som i Italien. Kan verkligen inte svenskar göra glass på samma sätt? Går det att importera? Måste man vara i Italien och ha det varmt och gott för att kunna njuta fullt ut av glassen? Jag har inte varit i Italien sedan 1978 men då hade mamma och pappa sagt att de har världens bästa glass där. Så fort planet landat på italiensk mark sa Ylva, 4 år: var är glassen?

Jag kommer ihåg en fantastisk glass jag åt i München, mitt i natten i oktober och det var fortfarande varmt ute (i alla fall tillräckligt.) Glass är nog faktiskt ofta godare utomlands.

Jag tror att omgivningen kan ha ganska mycket med att göra hur gott det är. Idag åt jag glass på ett blåsigt torg i +8 grader och det var gott men inte en fulländad upplevelse. Och frozen strawberry daiquri blir aldrig som på Bahamas!
Glassoman

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Ligger nog mycket i vad du säger...jag minns hur vi tog med norska matvaror hem vi gillade extra, men det blev inte som att vara hos farmor ändå :)

2011-05-05 @ 10:49:01
URL: http://www.smulan-67.blogspot.com
Postat av: Ylva

Gunilla. Det låter ju snobbigt om jag måste åka till Bahamas för att dricka daiquiri.

2011-05-05 @ 15:08:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0