Kulturkullan

Vecka 19

* Läser: Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Det här är en planerad trilogi som blivit mycket omtalad redan innan den kommit ut och nu har första delen äntligen dykt upp. Jag kan acceptera lite (mycket) häxeri och magi när det är i en ungdomsbok. Åtminstone när det är så här välgjort och passar in i nutid och vardag.

Cirkeln
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9129676053

* Lyssnar på: http://www.deezer.com En fransk gratissajt. Jag fick tips om några kanaler som jag ska upptäcka nu när Spotify knappt finns gratis längre. På köpet får jag franska hits och det är nytt, kul och annorlunda. Nu Nouveaux horizons med Melissa NKonda. 

* Veckans citat: "Men i Sverige idag har det gått så långt att du inte kan ha ett vanligt jobb - allt från spärrvakt till ändtarmsspecialist - utan att en gång om året skickas på nån inspirationsdag. Där ska varenda stins från Märsta till Nynäshamn sitta och dricka ljummen Ramlösa i nio timmar och lyssna på en kanotist som tog SM-brons 1996 och som står där med en trasig paddel och säger att det gäller att sätta upp mål, Mia Törnblom som ska prata självkänsla och den där tanten från Äntligen hemma som ska sitta i sin fraggelfrisyr och berätta att man kan banka in öljetter i precis vad fan som helst."
Ur Ljust & fräscht-boken av Fredrik Lindström och Henrik Schyffert, sid. 179

* Veckans händelse: På lördag är det final på Eurovison Song Contest.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0