Dagens insändare

I Smålänningen: 

Jag har fått ett svar från Flanör om var någonstans man ska cykla när det är snö på cykelvägarna: på cykelvägarna! Idag provcyklade jag Storgatan som insändaren nämnde; det gick dåligt. Dock kan jag hålla med om att man där kan hålla sig på cykelbanan när den är snöfri. Jag valde att ömsom cykla sakta, ömsom leda cykeln genom modden på den kombinerade cykel- och gångbanan mot Netto. Åt andra hållet cyklade jag först ute på vägen och när jag var på väg upp mot kyrkan ledde jag cykeln på trottoaren. Här är en bild på hur Stationsgatan, min väg till jobbet, såg ut den 24 januari när jag cyklade på trottoaren. Jag vet att det kan bli böter på 500 kronor men hoppas att polisen inte bötfäller människor som inte vill slira omkull i snöslasket. Kanske Smålänningen kan fråga polisen var man ska cykla någonstans när cykelvägarna är ofarbara? Jag tror att svaret är ute i vägbanan, men det känns inte vidare tryggt att cykla mitt i vägen och dessutom onödigt att hindra bilarna att komma förbi. 
 
YR

Till er som anser att jag bryter mot upphovsrätten: man får ta kort på en tidning. Här är det dessutom jag som tagit bilden i tidningen. Jag publicerar inte sura anonyma kommentarer så ni kan sluta trakassera mig nu. 

Kommentarer
Postat av: Jerker Nilsson

Inte oväntat välformulerade och bra insändare!

Jag har cyklat några mil idag i mörkret och kan konstatera att trots att jag har en ny cykel och riktigt bra lysen så går det inte på landsväg cykla längst ute vid kanten, innanför de vita strecken vid sidan. Man ser inte hur mycket skit där ligger och jag var vid ett tillfälle nära att köra på något relativt stort eftersom jag bara hann se det ett par sekunder innan jag hade kört på det.

Så jag cyklade en bit ute i vägen merparten av sträckan, säkert till förtret för många...

Svar: Farligt att cykla i mörker! Det stör mig att cyklister anses som något som är i vägen. Jag är oftast cyklist, ibland gångare och sällan bilist men anser att alla ska få finnas. Ibland är jag inlinesåkare och då får alla andra rätta sig efter mig eftersom jag inte kan bromsa, men det ska jag inte skriva insändare om...
Ylva

2013-02-02 @ 00:01:24
URL: http://alltidrottalltidratt.blogspot.com/
Postat av: Ylva

Ojojoj, du har visst ställt till med en storm i ett vattenglas ;)

Svar: Ja, det har jag men det där fick vara mitt sista inlägg tror jag.
Ylva

2013-02-02 @ 00:52:55
URL: http://www.ylvakortochgott.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0