Kortbedrägeri

Mhm, nu har jag kommit på vad jag gjorde för dumhet för att få mitt kontokort kapat. Om man är så lättlurad kan det bli dyrt och jag skyller mig själv, men försöker ändå få tillbaka pengar. Jag fick ett erbjudande på Facebook om att köpa ett presentkort på Åhléns på hundra kronor för tio kronor, jättebra deal ju!
 
Något presentkort fick jag aldrig men däremot kom det en faktura på ett SMS-lån jag inte tagit och jag fick ett par brev om företag som gjort kreditupplysning på mig och då polisanmälde jag det. Sedan såg jag att Vistapay dragit först 8,86 kr och sedan 468,27 för en tjänst som jag inte beställt så då polisanmälde jag det med och spärrade kortet. 
 
Jag har googlat och sett att flera personer råkat ut för liknande saker och vill varna för mail och annonser där man får saker gratis eller nästan! Dessa företag är inblandade och alla kanske inte är oseriösa, men jag vill inte ha mer med dem att göra!
 
Capital Consult Scandinavia
cashking.nu
vistapay.eu
vistacloud.eu
Plexia Invest
Cakewalk capital
Boxmondo.com
 
Det blir väldigt mycket pappersarbete med banken, polisen, e-spärr och mail. 

Kommentarer
Postat av: Jenny

Vad jobbigt att kortet blev kapat!

Svar: Ja, det för med sig en massa trassel!
Ylva

2015-01-02 @ 20:17:17
URL: http://mandisochjag.blogg.se
Postat av: Ama de casa

Tack för varningarna! Hoppas du slipper fler attacker.

Svar: Ja, nu får det räcka för mig att bli drabbad av sånt här!
Ylva

2015-01-03 @ 18:54:23
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Manuela

Jag har fastnat i det där spindelnätet. Kan inte för mitt liv fatta hur de fått tag i mitt kontokortnummer. Men jag har spärrat kortet. Känns jobbigt att behöva polisanmäla och greja. Pengarna är väl inte det viktiga egentligen. Det är själva principen att någon tagit mina pengar för något jag inte har fått eller medvetet köpt.

Boxmondo är det som är boven i mitt drama.

Svar: Det är väldigt obehagligt! Jag har inte fått tillbaka några pengar fast jag polisanmält men det verkar som att företaget som påstår att jag tagit ett sms-lån inte jagar mig längre.
Ylva

2015-03-19 @ 20:23:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0