Före internet

Vad man gjorde före internet? Jag och mina töntiga vänner gick eller cyklade omkring och spanade på killar vi aldrig blev ihop med. Dessutom kartlade vi deras släkter och kunde cykla långt för att titta på en snygg killes farmors hus. Före internet tog det tid att få reda på saker så det var verkligen ett detektivarbete.
 
Jag läser min 25 år gamla dagbok nu och 900726 skrev jag detta: Jag var hemma och städade ett tag. Sen gick jag upp till Rosie ett tag. Sen gick jag ner till Marit ett tag. Sen gick vi hem till Emma ett tag. Sen gick vi upp till Åsa ett tag. Vi löste Kryzz och sen åkte de andra hem och jag och Åsa var ute och gungade ett tag. 
 
Från dagens datum 1990: Jag åkte till Hovslagarvägen och städade. Sen skulle jag köpa dammsugarpåsar på Domus. När jag betalade mina dammsugarpåsar sa Beckroth i kassan -ska du dammsuga när det är så varmt? Det är ju sjukt!
 
Ett par förtydliganden; Vi flyttade den sommaren och städade ur det gamla huset och när jag skrev "åkte" menade jag oftast "cyklade".
 
Nu har mamma och pappa flyttat igen, till det här lilla söta huset i samma område.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Ja, hur kunde allt fungera före nätets tid? Vi har vant oss väldig snabbt ;-)

Svar: Ja, man har till exempel liksom glömt hur komplicerat det kunde vara att bestämma träff med någon utan att ha mobil. En kompis till mig sa "om man tappade bort någon på Dala-rock träffades man igen när skolan började..."
Ylva

2015-07-27 @ 11:51:42
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Ama de casa

Kul att ha alla dom där dagboksanteckningarna kvar! Fast du verkade lite rastlös där, och gjorde alla saker bara "ett tag" :-)

Svar: Det är både roligt och jobbigt att läsa...
Ylva

2015-07-27 @ 16:32:24
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0