Gränskontroll

Det gick bra att ta sig till Köpenhamn men var krångligt att komma hem igår. Jag började resan vid halv tre med S-tog från Fredriksberg med byte till metron och vidare till Kastrup. Det gick ganska snabbt med ID-kontroll innan jag klev på första bästa tåg till Sverige. I Hyllie kom det ombord poliser som kollade legitimation på alla en gång till. Jag upptäckte att tåget var på väg till Göteborg och hoppade av i Lund där jag fick vänta i 40 minuter på nästa tåg.
 
Någonstans mellan Hyllie och Öresundsbron.
 
När jag kom till Älmhult skulle jag ha hunnit med den planerade bussen om det inte vore för att denna onsdag räknades som söndag och bussarna inte gick samma tider som jag tittat på. Jag och maken tyckte inte alls att det var roligt med det ironiska i att jag fastnade i Älmhult när jag oroat mig för gränskontrollerna vid bron. Han kom och hämtade mig och vi var hemma ungefär halv nio på kvällen. Puha, som danskarna säger!

Kommentarer
Postat av: Znogge

Puha sammanfattar onekligen det bra!

Svar: Det brukar ta tre timmar Köpenhamn-Ljungby men nu tog det nästan det dubbla.
Ylva

2016-01-07 @ 17:54:40
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Ama de casa

Haha! Det där med tidtabeller... Inte alls så lätt som alla vill påskina! :-)

Svar: Precis! Busstabeller är svåra och tågtider också! Jag har bokat en resa med Snälltåget till Stockholm i mars, ett bolag jag aldrig hört talas om, så det blir spännande! :-)
Ylva

2016-01-08 @ 10:55:00
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0