I Köpenhamn

Uj,uj,uj, vad jag har turistat effektivt i helgen! Det har regnat nästan hela tiden men jag var väldigt envis och promenerade genom stan i alla fall. 
 
Det är alltid spännande att se vad de hittar på på Rådhuspladsen. Nu har de plastat in Rådhuset och tar femtio kronor i inträde för att gå in i planeten. 
 
Tivoli är så fint på kvällen med alla lampor, även när det är regn och dimma. 
 
Det var sjöslag mellan Danmark och Sverige. Jag stod på fel sida i det här slaget där de pratade danska och sköt kanon så att jag hoppade till varenda gång. Jag vet inte vad jag hade förväntat mig men inte orkade jag stå och se på detta skådespel i spöregn i en timme. De vita strecken är alltså regn...
 
Jag gick genom supergulliga Nyhavn...
 
...till favoritstället Copenhagen Street Food på Papiröen som tyvärr ska stänga. De ska öppna igen på Refshaleöen nästa år, men det ligger inte på min rutt till Christiania så då får jag lära mig att hitta dit sedan. 
 
Det här är smedjan där de tillverkar fina Christianiacyklar med stora lådor som man kan ha hela familjen i. Jag såg en kille som kom cyklande med en tjej och tre barn på en sådan lådcykel. 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vilken härlig helg på alla vis men jag klagar inte på vår heller ;-)

Svar: Nej, ni har ju verkligen haft en spännande helg! <3
Ylva

2017-10-23 @ 08:46:31
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Ami

Jag gillar verkligen Köpenhamn. Men lite trist är det allt när det regnar!

Svar: Det är en fantastisk stad! Jag hittar alltid på saker att göra men det är klart att det är enklare när det inte regnar.
Ylva

2017-10-23 @ 10:59:10
URL: http://rendahlispanien.wordpress.com/
Postat av: Ama de casa

Trist med vädret, men du roade dig bra i alla fall - man ska inte låta en sån petitess sabba allt :-)

Svar: Nej, man kan ju inte stanna inne om man är i Köpenhamn. Tur att jag inte ville vara finklädd och gå ut på kvällarna. Nu satt jag och droppade inne på restauranger...
Ylva

2017-10-23 @ 22:47:05
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0