Lycklig plats

Apropå föredraget jag var på igår om lyckliga platser har jag funderat över vad som är bra här i Ljungby som är en liten stad med 17 000 personer och 27 000 i kommunen. Föreläsaren berättade att människor flyttar som mest i åldern 18-35 år och sedan är man ofta fast med jobb, partner och familj. Med olika åldrar följer olika önskemål. Jag är oftast lycklig här där det är nära till allt och det mesta jag vill ha finns, och när jag vill ha omväxling åker jag härifrån. Det sämsta här är vädret! 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Jag har bott i både små och stora orter/städer. Alla har väl sin charm på sitt vis. Nuvarande Torrevieja med sina knappt 90.000 är himla lagom stor tycker jag i nuläget.

(Googlade, trodde det var drygt 100.000, men det har minskat. Kanske beroende på brexit? Vad vet väl jag...)

Svar: Jag har bott i Stöllet där de har 200 invånare och absolut ingenting att göra. Det var ett av de roligaste åren i mitt liv! Jag gick på folkhögskola, journalistlinje, och var helt vild... Jag skulle inte gilla alla turister i Torrevieja men nu kommer några månader när jag gärna skulle byta plats.
Ylva

2017-10-12 @ 12:31:54
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Lena i Wales

Vad skönt att du trivs och ibland är det bra att tänka över vad man riktigt känner.
Jag bor ju lite här och där, men trivs med detta.

Svar: Nu är jag avundsjuk på mina pensionerade föräldrar som kan resa runt (Italien nu) och det är klart att jag skulle vilja resa mera, men jag gillar att vara fastboende här.
Ylva

2017-10-12 @ 13:07:48
URL: http://lenaiwales.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0