40 och 50

Det har varit en rolig firarhelg, detta! Igår var vi hos våra danska vänner/stuggrannar på brunch och firade att de båda fyllt femtio. 
 
Där får man alltid mycket och gott att äta! Utanför bild finns dessutom ett våffeljärn och en juicepress. Jag var tvungen att gå därifrån tidigt för att hinna med en buss till Växjö men maken stannade kvar till halv nio på kvällen! 
 
Min kompis som fyllde fyrtio och jag på den mysiga restaurangen Ett kvarter. 
 

​Det här var den godaste torsk jag någonsin ätit!

Torsk. Puré på gulbeta. Potatis. Persilja. Surdegskrutonger. Polkabeta. Dillmajonäs.
(Jag kollade vad vi fick i menyn här: https://www.ettkvarter.se/mat )


Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Det där är vad jag kallar BRUNCH det! Förstår att maken blev kvar så länge :-D

Men är ni säkra på att dom verkligen fyllde femtio? För säkerhets skull googlade jag, och femtio på danska heter halvtreds. Ifall du vill dubbelkolla, alltså ;-)

Svar: De äter ju frokost hela dagen i Danmark så brunch är nog dygnet runt! :-) Halvtreds är fruktansvärt konstigt även när man fattar hur de räknar...
Ylva

2017-09-25 @ 10:51:32
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ami

Det var verkligen massor med mat på det bordet :)
Trevligt!

Svar: Ja, vi var fjorton personer och jag tror att alla blev mätta. :-)
Ylva

2017-09-25 @ 10:55:28
URL: http://rendahlispanien.wordpress.com/
Postat av: Znogge

Vilken god och trevlig helg på alla vis! En riktigt vällagad torsk är bara så gott. Vi åt en underbar torskrätt på Rögeriet i somras...

Svar: Ja, fantastiskt vad torsk kan vara gott! Jag kan inte tillaga fisk förutom när jag slänger in ett block med ost och svamp i ugnen...
Ylva

2017-09-25 @ 16:49:48
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Gunilla

wow, vilket festande du hunnit med. Låter och ser jättetrevligt och gott ut.

Nåja, vad är en bal på slottet, snart får jag mitt morronkaffe och en leverpastejmacka med saltgurka, det är inte fy skam det heller :)

Svar: Ja, tyvärr missade jag en kräftskiva, men annars är jag mycket nöjd med allt firande! Leverpastejmacka är alltid gott! :-)
Ylva

2017-09-26 @ 08:53:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0