Kulturkullan

Vecka 51
 
* Läser: Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket av Jonas Jonasson. Det är förvirrande att de gjort en andra film, som inte baserats på en bok, och nu har det kommit en andra bok om Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Det var inte meningen, men författaren kom på att Allan hade mer att komma med. Fortfarande roligt! 
 
Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket
https://www.adlibris.com/se/bok/hundraettaringen-som-tankte-att-han-tankte-for-mycket-9789164205797
 
* Lyssnar på: Sweden Rock, volume 1, på CD. Dubbelalbum från 2009. Jag köpte ett par skivor till maken på skivmässan. Själv lyssnar jag inte så mycket på hårdrock, men det är en rolig festival så jag kan hamna i lite festivalstämning här hemma. Många hårdrockssångare har bra röster märker man när de sjunger ballader. 
 
* Veckans klipp: småbarn träffar fiskar
https://www.youtube.com/watch?v=2T1Jk9dRSm4
 
* Veckans händelse: The Shape of water på Ljungby Bio Kontrast, måndag kl.19 och tisdag kl.17.30.
https://www.laganbio.se/film.php?filmid=1039&category=7

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Haha! Kom osökt att tänka på ett sånt där klagomål som inkommit till resebyråer som gick nåt sånt här:

"Det var ingen som berättat att det fanns fiskar i havet vid stranden på hotellet. Barnen blev rädda!"
:-D

Svar: Haha! Bra varning annars: Det finns fiskar i havet! Jag har själv blivit rädd när jag fick napp i en metartävling. Det var ju inte meningen, så maken fick komma till undsättning och kroka av den stackars abborren. :-)
Ylva

2018-12-17 @ 09:54:44
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Martin

100 åO som klev ut ... är en super bok, men filmen, FILMEN, hade givetvis bra skådespelare som gjorde bra insatser, men trots det ,,, filmen skulle aldrig ha gjorts. Absolut bortslängda pengar. (gibvetvis bara min personliga mening). Beror eventuellt på de delar av boken som jag tyckte bäst om, dvs Allans historiska resa och händelser bara nämndes väldigt kortfattat i filmen.

Svar: Jag tyckte att båda filmerna var bra trots att jag var skeptisk mot den andra just eftersom den inte var baserad på en bok.
Ylva

2018-12-18 @ 19:47:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0