Om julpynt

Jag försöker att inte köpa mer julpynt för vi har redan tillräckligt och dessutom är jag sällan hemma över själva julen. 
 
Vi fick ett ståtligt ljus till köksfesten och det stör mig bara att det är så svårt att tända. Stearinet har bara brunnit ned i mitten så jag bränner mig även fast jag köpt en braständare. Jag får nog snart karva bort kanterna. 
 
De här fina plåtburkarna har jag fått i julklapp, den vänstra i år. Släden och fåren i fönstret är gammalt kärt pynt från när maken var liten. 
 
Den här ljuskronan fick jag också i julklapp och den är fin, men vi har inte plats (tillräckligt högt i tak) så den får nog gå tillbaka till Röda korset. 
 
Jag råkade köpa en gullig cupcake på Dollarstore i Hedemora där de hade halva priset på julpynt. Den kostade 7,50. Tyvärr (?) är det inte halva priset på vårt Dollarstore i Ljungby så jag har inte köpt någon filtgran fast jag pillade på dem. Men chansen till rea finns ju fortfarande... 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Tyvärr tycker jag det blir så fult när man karvar bort kanterna så därför undviker jag det men visst är det ett problem!

Svar: Visst blir det fult, men vi är snart tvungna om vi ska kunna tända ljuset över huvud taget. Varför gör de sådana ljus?! :-(
Ylva

2018-12-29 @ 17:54:12
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Julpynt kan man aldrig få för mycket av! (Vi är inte helt eniga om det här hemma dock... ;-) ). Jättesöta burkar och lilla tomten! Sen är det ofta så att man ångrar att man inte köpte en grej som man lite ofrivilligt har lagt ifrån sig efter att ha petat på dom. Undrar om jag inte för första gången i världshistorien ska avge ett nyårslöfte? "Slå ALLTID till!". Ja, som i att inte lägga tillbaks, alltså... ;-)

Den där ljuskronan känner jag igen från barndomen. Fast vi (eller om det var nån moster?) hade en som stod på fot. Lättare att placera då.

Svar: Jag har åtminstone fått överklä granen hos mamma och pappa så att jag är nöjd! Oftast brukar jag köpa saker som jag fingrar på. Kolla in jättestaken (förlåt) där bakom kronan! Jag har för mig att mamma tog hem den också från Röda korset (där hon jobbar ideellt) för att ingen köpte den. Kanske på grund av jättestor, men fin!
Ylva

2018-12-30 @ 11:26:08
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Jadu... Den jättestaken var verkligen STOR! Fast storleken ska ju inte ha nån betydelse sägs det... ;-)

Svar: Storleken har betydelse om den är så stor så att den inte får plats... ;-)
Ylva

2018-12-31 @ 09:38:39
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0