Kulturkullan

Vecka 1
 
* Läser: Unn fra Stjernestene av Hanne Marie Svendsen. Jag började att läsa boken i somras och har pausat tills nu på jullovet. Tjock bok på danska som tar tid att läsa. 
 
Unn fra Stjernestene
https://www.adlibris.com/se/bok/unn-fra-stjernestene-9788702027600
 
* Lyssnar på: A very Ally Christmas på CD. Album från TV-serien Ally McBeal, år 2000. Jag älskade serien och gillar julmusiken. 
 
* Veckans klipp: full ekorre
https://www.youtube.com/watch?v=LAfKZUn9sZ0
 
* Veckans händelse: Trettondagsafton på fredag. Inte för att jag brukar fira det men jag ska åka och hälsa på en kompis som flyttat till Göteborg, så det blir en kul helg. 

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Men stackars korren... Men han hade vett nog att hålla sig mest på marken ändå. Haha!

Här är trettonhelgen den största av julens helger. Det är då dom spanska barnen får sina julklappar. Rätt egentligen om man tänker efter - det var ju då kungarna (vise männen) kom fram med sina gåvor till krubban. Om man nu ska fira efter den storyn... :-)

Ha det så skoj i Göteboj! (Ja, ja. Jag vet. Men det rimmade bättre ;-) ).

Svar: Just det, detta med trettonhelgen har du redan förklarat för mig. :-) Ni får fira spansk jul med klappar igen då. ;-)
Ylva

2018-01-02 @ 10:33:36
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Znogge

Vissa böcker betar man inte av i en handvändning. Danska tycker jag inte är något problem i och för sig. I alla fall så länge jag slipper räkneorden... Dem lär jag mig nog aldrig trots danska släktingar!

Svar: Jag brukar komma dragande med att jag har 2,5 högskolepoäng i danska, men siffrorna jag lärde mig i svenska/nordiska språk 1999 har jag tappat...
Ylva

2018-01-02 @ 13:35:06
URL: http://znogge.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0