Vilseledande information

Idag var vi från gymnasiebiblioteket på kommunbiblioteket på ett möte om datalagen från helvetet som ska börja gälla den 25 maj. Det finns hyfsat mycket personuppgifter på ett bibliotek och nu ska de skyddas ännu mer vilket ju är bra, men blir helt absurt när man inte får skriva ett namn på ett papper utan att det ska registreras någonstans.
 
Apropå information får jag lov att sluta med att lägga till olika platser på vår hemadress.
 
 
Jag har lagt till Old Mike´s Diner på Google maps. De ska öppna i juni vid E4:an, men jag mappade dem hemifrån så när man googlar nu kommer det upp en karta där det ser ut att ligga hemma hos oss!
 
Jag har råkat beställa en tidning till skolbiblioteket OCH min adress. Ja, huvudsaken att den kommer till mig och att jag betalat den.
 

Kommentarer
Postat av: znogge

Det bokstavligen trillar in mail från alla med anledning av den nya lagen. Själv är jag inte så insatt i den.

Svar: Ingen vet hur det ska funka! Eventuellt kan skolvärlden vara ett undantag. Det är ju galet många saker som listas för minderåriga...
Ylva

2018-05-18 @ 21:19:08
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

"Datalagen från helvetet" var verkligen ett bra namn på den. Har inte heller så stor koll, men Anders blir ju involverad då han jobbar åt en förening och deras kunder.
Men visst dräller det in mejl...

Svar: Det jobbiga är att ingen vet hur man ska följa lagen. Det känns tex helt bisarrt om man ska behöva radera mail hela tiden, för att de kan innehålla personuppgifter... :-(
Ylva

2018-05-19 @ 10:09:15
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0