Afternoon tea och staty

Idag var jag på afternoon tea på Gästgivaregården. 
 
Goda scones med marmelad, jordgubbssylt och clotted cream och snittar med lax och något mer som det tyvärr var curry i, annars gott! 
 
Och så fina kakor såklart!
 
Imorgon har vi Öppet hus på skolan och jag tyckte det var kul att få se reklam på storbildsskärm ute på stan. 
 
Jag gick och petade på en staty, och hans vibrator, som de har placerat vid en ny parkering. Så här står det på kommunens hemsida https://www.ljungby.se/sv/alla-nyheter/aktuella/nyheter/ernfrid-har-flyttat-in-i-centrum/ 

- Skulpturen är liten och rund i formerna och inbjuder till att klappas på. Tanken är att man ska kunna komma nära och röra statyn, säger Emelie Olsson, kulturstrateg på Ljungby kommun. Statyn föreställer en man som vibrerar betong med en så kallad stavvibrator, en av Vibro-Verkens storsäljande produkter.

 

Kommentarer
Postat av: znogge

Så mycket gott! Curry kan vara lite speciellt och dominerar gärna...

Svar: Jag hatar curry! Dock åt jag nyligen naanbröd med asiatisk curry, som var mildare. Afternoon tea är alltid gott!
Ylva

2018-11-07 @ 20:30:58
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Såg smarrigt ut det där :-)

Jag tycker det är bra när dom inbjuder till att peta på statyerna, oftast står det ju typ "keep off" eller "so not touch". Hos min favorit Seward Johnson fick man också peta:

https://amacasa.wordpress.com/2016/11/10/dags-igen-3/

:-D

Svar: "So not touch", hehe... På Louisiana i Danmark får man inte peta, fast de har mängder med fina statyer som inbjuder till det. Man ser på kopparstatyerna att de är välpetade för de är helt blanknötta... :-) Här tycker jag att det är fantastiskt roligt med en vibratorstaty!
Ylva

2018-11-08 @ 09:52:46
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Hrmff... Ordmärkare... ;-)
Tjuren som står i närheten av Wall Street i New York är alltid totalt omgiven av turister som ska fota och peta på den. Där det är som mest blanknött, det är på pungkulorna... Jäpp. Jag har bidragit :-D

Svar: Såklart! Så är det på skulpturerna på Louisiana också. Klart man vill peta! :-)
Ylva

2018-11-09 @ 12:08:12
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Martin

Jag vet inte vad jag tycker om currysmaken eftersom de par gånger jag provade (eventuellt onödigt mycket) fick jag en allergisk reaktion (varken vacker att se eller uppleva). Vid ett senare tillfälle fick jag en reaktion (sjukhusets pulsräknare visade enligt utsago 32) då jag ätit gurkmeja. Senare läste jag att gurkmeja är den krydda som ger curryn sin gula färg. Tänkte inte belasta er med min sjukdomshistorik, men att det kanske intresseade någon att veta lite om curry allergi (vilket jag antog at du hade när jag läste din text). Kanske skriver jag en artikel i Medical Journal eller Dalademokraten (vem vet inte).

Svar: Jag visste inte att man kan vara allergisk mot curry och gurkmeja. Att jag inte äter det är för att jag tycker att det är äckligt! Men då ska jag börja säga att jag inte tål det, för att slippa äta...
Ylva

2018-11-09 @ 15:59:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0