Kronobergs bokmässa

Idag kom den första snön här, i alla fall den första som stannat kvar på marken tillräckligt länge för att förevigas. 
 
Jag tyckte att det var fint, jämfört med det här jämngråa vi normalt sett har. 
 
Jag gick på julmarknad på Gamla torg och där var det mycket folk. Det var i fyra olika hus och utomhus och kul med liv och rörelse, men jag köpte inget. 
 
Sedan åkte jag till Växjö och gick på Kronobergs bokmässa på biblioteket. Där var det också jättemycket folk och utställare. 
 
De hade många intressanta gratisföreläsningar. Här är Kent Wisti som är präst och brukar ha med roliga satirteckningar i Dagens Nyheter. Jag hörde även Tomas Bannerhed, som skrivit Korparna, berätta om sin nya bok Lugnet, Cecilia Davidsson som bearbetat Elin Wägners Norrtullsligan till lättläst och Jessica Blomberg som är lärare hos oss och har skrivit romanen Maratonblod och ungdomsboken I andarnas spår. 
 
Jag gick ett varv på stan och åt pizza med ett par Växjövänner. Det var spännande när jag skulle hem för jag missade bussen, kastade mig på ett tåg i stället, låtsades som att jag inte visste om att man inte kan köpa biljett på tåget, fick alternativen att böta tusen kronor eller gå av på nästa station och valde att gå av i Alvesta, som jag skulle till, där jag hoppade på bussen jag just missat! Hehe...  

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Ooo... Det var allt ett modigt (och lite lömskt) tilltag med friåkningen på tåget där, men du har min beundran för den kreativiteten :-)

Svar: Det var jättedumt, men jag ville verkligen inte vänta till nästa buss kl.2.15 på natten!
Ylva

2018-11-25 @ 10:01:39
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Gunillan

Jag tycker att det är dumt att man inte kan köpa biljetter på tåget...hade nog gjort som du om det inte fanns biljettautomat på stationen då... :)

Svar: Det gör det men jag hann inte gå till stationen och brukar åka på mitt busskort, som man kunnat innan.
Ylva

2018-11-26 @ 15:14:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0