Blomlådor

Maken har satt nya penséer i våra blomlådor utanför huset. 
 
Blommorna från förra året har spritt sig över gräsmattan. Tyvärr kommer vi snart att släppa ut gräsklipparroboten som mejar ner allting. 
 
Cykelaffären har lite annorlunda påskris. 

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Ajdå... En klar nackdel med en robotklippare. På våren hade Anders ett stort sjå med att klippa gräsmattan då han fick stränga order om att inte meja ned vårblommorna. Dom var så fina! Förgätmigej, scilla, gullvivor och en massa andra fina vårlavendlar. Sen kom maskrosorna och då var det fritt fram att klippa var som helst :-)

(Jo, det var Anders uppgift att klippa gräset. Gräsmattan var ju på "golvnivå" och golvrelaterade uppgifter har aldrig ingått i min befattningsbeskrivning ;-) ) (Inte på hemmaplan i alla fall - när jag jobbade som bajsskottare så var ju det mesta bajset på golvnivå... :-) )

Svar: När vi köpte huset tyckte maken först att jag skulle gå med den så kallade självgående gräsklipparen, som jag tyckte var jättetung att dra runt med, så jag skaffade mig gräsallergi. Roboten är ju väldigt smidig, men lite svår att få att gå runt saker (då måste man dra runt kablarna). Hehe, ja, bajsskottning är ju ofta nere på golvet, fast hönsen kan bajsa runt lite överallt om de går löst i ladugården.
Ylva

2019-04-13 @ 10:06:51
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Znogge

Finns uppenbara nackdelar med robotklippare tycker jag även om de säkert är praktiska.

Numera ligger det i tiden att inte använda fjädrar i påskrisen och det tycker jag är bra. I vår kommun har de använt färgad ull i stället. Vid en butik hade de använt färgad tyll och det var väldigt effektfullt.

Svar: Jag är allergisk mot gräs och har förhandlat bort gräsklippning för länge sedan. Visst är det bra att inte använda fjädrar, och ull är också fint (vi kan ju fixa båda, men brukar inte ta in ris, också pga allergi. ).
Ylva

2019-04-13 @ 10:10:37
URL: http://znogge.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0