Fårklippning

Idag klippte vi bruna får. 
 
Så här såg fåren ut när vi köpte dem för ett år sedan. 
 
När vi klippte den stora bruna blev hon grå! Bild på klippning på begäran från  https://amacasa.wordpress.com/ 
 
Den lilla blev nästan svart och det var inte så konstigt för hon har varit solblekt. 
 
Vi har en backe med påskliljor vid dammen. 
 
Och en slänt med vitsippor. 
 
Ett intressant ljusfenomen på kvällen.

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Tack för klippbilden! Hon ser ju väldigt lugn ut där, måste vara himla skönt att bli av med pälsen nu. Fast lite kallt till att börja med, kan tro.
Är det verkligen det där lilla vita lammet som har blivit så mörkt? Konstigt... Det är ingen som varit där och bytt ut det, tro? ;-)

Härliga vårbilder också :-D

Svar: Jag förtydligar för dig; vi köpte två bruna och två vita. ;-) Det var länge sedan de var så där vita... De har fått behålla rätt mycket ull, så kallt är det inte direkt.
Ylva

2019-04-08 @ 10:03:26
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ami

Så skönt för fåren att bli av med den tjocka pälsen!
Och så fint med blommorna!

Svar: Det måste vara tungt och varmt med all den där tjocka ullen! Visst är det härligt med vårblommorna!
Ylva

2019-04-08 @ 10:16:30
URL: http://rendahlispanien.wordpress.com/
Postat av: Gunillan

Nu är de vår i Småland ser jag !

Svar: Ja, äntligen är det det! Jag hörde att det snöat i Hedemora men mamma har sett en ensam svan vid sjön.
Ylva

2019-04-08 @ 14:25:06
Postat av: Znogge

Så skönt att få av pälsen!

Svar: Ja, efteråt tycker de det.
Ylva

2019-04-08 @ 20:13:11
URL: http://znogge.wordpress.cvom/
Postat av: Ama de casa

Tack för förtydligandet också - ibland är hjärnan inte riktigt med. Eller det är nog oftare än bara ibland när jag tänker efter ;-)

Svar: Haha. Jag tyckte att jag var tydlig till att börja med. Man kan inte begära att hjärnan ska hänga med alltid.
Ylva

2019-04-09 @ 11:40:56
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0