Caféer i Hedemora

Jag har gjort en caféinventering i Hedemora för mamma och pappa har ingen koll på vad som är viktigt här! 
 
Smörgåsboden stängde för flera år sedan. 
 
Aurora stängde innan jag hann gå dit. 
 
Centrum har också stängt. 
 
Wienerkonditoriet, som alla kallar Wienarn, finns fortfarande kvar. 
 
Det har öppnat ett nytt kafé som heter East West House i gallerian.
 
Ett av mina favoritkaféer, Wahlmans, som jag kanske ska gå till på lördag. Jag fikade faktiskt nästan aldrig när jag bodde här för jag tyckte att det var för dyrt och lade hellre pengarna på smågodis och glass. 
 
Ur dagboken 891225: Jag har nyss ringt till Henrik! Han ska inte med och det visste jag nästan redan så jag blev inte så himla besviken. 
 
Jag höll på och köpte biljetter till en stor volleybollturnering i Stockholm.

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Så tragiskt med alla fina (på utsidan i alla fall) gamla anrika caféer lägger ned. Men det finns ju några härliga kvar också, och nya poppar upp. Fast dom nya är ofta i en modern och lite "kal" stil. Lite mer ombonat vill man ju gärna ha det.

Visst var det dyrt att fika! Jag minns när jag och en klasskompis (ända från första klass) åkte ned till Stockholm andra året på gymnasiet för att prya på Expressen. En kopp kaffe kostade då hutlösa 9 kronor! I och för sig var det på NK, men året var ändå 1977...

Så tufft av dig att ringa till icke-Henke! Synd att han inte skulle vara med.

Svar: När jag bodde i Hedemora var det Wienarn och Centrum som fanns. Det fantastiska Wahlmans har bara funnits i några år, men huset är ett av stans äldsta. Jag gillar nya caféer i gamla hus, för det får gärna finnas lite modernare påfund som cupcakes och smoothies och gärna vara lite mysigt och ombonat som du vill. Det är dyrt att fika men om kakorna är goda är det värt det ibland. Nej, NK fikar jag inte på, där är det fortfarande väldigt dyrt! Jag fick en chock redan i en liten shop på väg in i ett café där senast... Det var oerhört modigt och desperat av mig att ringa Henrik! Tyvärr fick jag inget för det, jag har en känsla av att vi snart får läsa om någon annan från 1990.
Ylva

2019-12-25 @ 18:40:35
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Znogge

Så synd att så många caféer slagit igen. Numera tycks bara kedjor överleva men jag föredrar personliga konditorier.

Svar: Det är verkligen tråkigt med kedjorna! Jag är så besviken på vårt Espresso House, där det tidigare låg ett bra privatägt café.
Ylva

2019-12-26 @ 10:41:17
URL: http://znogge.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0