Inspirationsföreläsning

Idag åkte jag till Växjö igen, för jag skulle på föreläsning. 
 
Det var på tjusiga konserthuset. 
 
Vi fick höra Anders Hansen som är psykiatriker och har skrivit böckerna Hjärnstark och Skärmhjärnan. Han dyker upp lite överallt nu; på TV, i poddar och sommarprat, och förklarar saker så att vanliga människor förstår. (Jag kunde inte med att ta kort på honom, eftersom han pratar om att man ska lägga undan mobilen...) 
 
Sedan talade Niklas Delmar om det viktiga med medarbetarengagemang. Båda är duktiga och inspirerande föreläsare och det är bra att ibland få höra saker som egentligen är självklara men som man inte alltid tänker på. 
 
Växjö har blivit internationellt och det är trevligt! Men! Jag vill kunna gå ut och äta och göra mig förstådd på svenska! I helgen hade jag svårt att förstå vad de sa på tre restauranger och en servitris frågade till och med om jag pratar engelska! 
 
Ur dagboken 891217: Nu är klockan över ett och jag är inte trött. En härlig morgondag att se fram emot alltså. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Han ligger onekligen i tiden ja!
Göra sig förstådd på svenska i Sverige borde vara en självklarhet...

Svar: Ja, och fler borde ta till sig vad han säger, särskilt ungdomar som sover med mobilen i handen. Visst är det konstigt när man inte kan prata svenska i Sverige. Och då träffar jag ju invandrare dagligen så jag är van vid olika typer av svenska.
Ylva

2019-12-17 @ 21:40:05
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Lisa

Vilken intressant föreläsning. Har faktiskt aldrig hört talas om honom ( skäms ) men jag ska hålla utkik om han kommer till Stockholm och föreläser :)

Svar: Det finns stora chanser till det för han jobbar på Sophiahemmet i Stockholm och är ofta ute och föreläser. Mycket bra!
Ylva

2019-12-18 @ 07:22:31
URL: http://familjenkaotisk.blogg.se
Postat av: Ama de casa

Äsch! Jag tycker du kunde ha varit lite rebellisk och fotat honom. Det hade ju bara visat att du hade lyssnat uppmärksamt på föredraget ;-)

Du var säkert pirrig inför den väntande julaftonen en hel vecka i förväg :-D

Svar: Jag vågar inte vara så rebellisk som du! :-) Det är konstigt hur jag kunde vara vaken sent på nätterna i tonåren. Det var ju liksom inga större problem i min värld då, fast jag trodde det ibland.
Ylva

2019-12-18 @ 12:04:18
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0