Kulturkullan

Vecka 51
 
* Läser: Skärmhjärnan av Anders Hansen. Det här är en intressant och skrämmande bok om hur vi misshandlar våra hjärnor med snabba intryck som den inte är anpassad för. 
 
Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda
https://www.adlibris.com/se/bok/skarmhjarnan-hur-en-hjarna-i-osynk-med-sin-tid-kan-gora-oss-stressade-deprimerade-och-angestfyllda-9789174247961
 
* Lyssnar på: Satsumas, och så Jag med Böksholm på Spotify. Album från 2019. Filip Böksholm har varit musiklärare på Sunnerbogymnasiet (min arbetsplats) och jobbar nu på Kulturskolan. Det här känns som 70-talsprogg och är kul! 
 
Veckans klipp: åsna spelar fotboll
https://www.youtube.com/watch?v=3KXU72KmtpY
 
* Veckans händelse: Inspirationsföreläsning med Anders Hansen och Niklas Delmar på Konserthuset i Växjö på tisdag. Javisst, där dyker han upp igen, Hansen, och då går jag dit och lyssnar. 
http://www.regionkronoberg.se/jobb-och-utbildning/kompetensforsorjning-i-kronoberg/kurser-och-konferenser/aktuella-kurser/inspirationsdag-med-anders-hansen-och-niklas-delmar/
 
Ur dagboken 891216: Jag tänkte spela in Tracks -89 idag, men än så länge har det bara varit soplåtar. 
 

Kommentarer
Postat av: Lisa

Låter som en väldigt intressant bok. Det där med snabba intryck och att man misshandlar sin hjärna med det stämmer verkligen. Men gud så söt åsna, jag älskar åsnor :)

Svar: Det är mina ord, men det är vad boken handlar om. Visst är åsnor gulliga!
Ylva

2019-12-16 @ 17:58:54
URL: http://familjenkaotisk.blogg.se
Postat av: Emma Engström

Skärmhjärnan är jag själv så sugen på att läsa!! Den verkar ju hur bra och intressant som helst :D <3

Svar: Den är väldigt bra och man börjar fundera över sitt beteende. Jag har inte med mobilen i sovrummet.
Ylva

2019-12-16 @ 18:37:31
URL: http://nouw.com/emmaengstrom
Postat av: Znogge

Den borde dagens barn och ungdomar verkligen läsa med tanke på hur beroende de är av sina telefoner och annat. Några samtal tror jag däremot inte att de ringer...

Svar: Vi ska köpa in klassuppsättning. Nej, ringer är det ingen som gör längre. Äntligen har min telefonskräck blivit normal!
Ylva

2019-12-16 @ 18:49:30
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Haha! Vilken rolig åsna! :-)
På Kolmården hade vi en åsna som var typ mongoloid. Båda föräldrarna var dvärgåsnor i stil med din fotbollsspelare. Dottern var betydligt större och "bucklig". Veterinär Röken var konfunderad och undersökte henne, det visade sig att hon hade en kromosom för mycket...

Soplåtar på tracks? Det var väl för att 80-talet var på väg att ta slut... ;-)


Svar: En mongoåsna! Det låter ju urgulligt! Jag har träffat en mongoloid fransk bulldog. De är fula till att börja med, men det kan ju inte de rå för och den här var så ful så den var söt och tungan hängde utanför hela tiden!
Ylva

2019-12-17 @ 10:20:35
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0