Växjöhelg

Jag har haft en härlig helg i Växjö! I fredags gick jag med väninnan på pizzerian Cyrano där jag åt trerätters; räkcocktail, pizza och creme brulée. Sedan var vi på Kajsa Grytts 40-årsjubiléum som artist på Kafé De Luxe. Som överraskning fick vi ett luciatåg först. Tåget kom från Ceciliakören som jag inte hört talas om innan jag såg dem ihop med Doug Seegers i Domkyrkan nyligen. 
 
Kajsa själv syns bakom Lucia. 
 
Lucia fick sätta sig på en pall och sedan en ännu lägre pall, för att det är så lågt i tak, men det var stämningsfullt ändå. 
 
Kajsa hade med sig Malena och sjöng låtar från hela karriären, väldigt bra även fast jag ville ha mer från hennes solokarriär. 
 
Igår träffade jag ett par vänner som bor i Stockholm, men var i Växjö på minisemester. Sedan fikade jag med en Växjövän på Condeco där de har freaky chocolate. Väninnan som jag bodde hos var bortbjuden på kvällen så jag var ensam i hennes lägenhet. Då tog jag ett varmt bad, för jag saknar badkar hemma. 
 
Idag åkte vi till Östregårds loppis i Moheda. Vi kom dit innan de öppnade klockan tolv och då är det kö! Det är jättestort och otroligt mycket billiga saker. Jag köpte fyra små saker (som kanske ska bli presenter) för 14 kronor. 
 
Vi var på adventsfika hos en kompis. Hon är fantastiskt duktig på att baka och allt detta är veganskt men ändå gott, det brukar ju inte jag tycka men hon hade lyckats få till det. 
 
Ur dagboken 891215: Jag kan faktiskt inte gå ut idag. Det är -25 och det klarar inte min hals, Jag var ute och hämtade posten och höll på att frysa ihjäl bara av det. 
 
 

Kommentarer
Postat av: znogge

Vilken härlig och matig helg du har haft. Trerätters med pizza hade jag aldrig fixat!

Svar: Jag trodde inte heller att jag skulle klara av det, men se det gjorde jag! :-) Pizzan var väldigt tunn och eventuellt åt jag halva väninnans creme brulée också...
Ylva

2019-12-16 @ 08:28:11
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Ama de casa

Vilken härlig helg och mysigt med ett oväntat besök av Lucia också :-) Tur att det blev en låg pall för henna för taket hade kanske inte stått pall för hennes lågor... ;-)

Huvvaligen! -25 var det lääänge sen jag upplevde. Tack och lov!

Svar: Jaaa, jag fick ett luciatåg till slut. :-) Jag minns att det var kallare än -20 på nyår 1996 för då firade Hedemora 550 år och jag gick och dansade pjäxdans (?) och hade på mig halsduk med mössa utanpå. Annars var det länge sedan jag var med om riktig kyla.
Ylva

2019-12-16 @ 09:00:00
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Gunilla

Du verkar ha hunnit med mycket trevligt !

Min dotter bjöd på veganska lussebullar, dom var hur goda som helst :)

Svar: Jag har svårt att låta bli att äta smör, mjölk, grädde, ost och ägg, men de som kan det där vet att det finns alternativ som smakar bra.
Ylva

2019-12-16 @ 10:24:11
Postat av: Lisa

Vad mysigt det ser ut :) Vad kul också att gå på loppis, älskar loppisar :)

Svar: Jag är inte jätteinne på loppis i vanliga fall, brukar tycka att det är för rörigt för att hitta något, men denna är väldigt välordnad. Eller, det är kaos för det finns hur mycket saker som helst, men ändå lockande på något sätt. :-)
Ylva

2019-12-16 @ 11:29:44
URL: http://familjenkaotisk.blogg.se
Postat av: Ami

Så mysigt med loppis och adventsfika!
Jag älskar att gå på loppis :)

Svar: Ja, du gör ju det. :-) Jag har upptäckt att det ofta finns fika på loppisar och då blir det intressant! Men nu kunde jag inte fika när jag laddade upp inför världens adventsfika!
Ylva

2019-12-17 @ 10:16:37
URL: http://rendahlispanien.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0