Secondhandrunda

Jag vet inte hur det är på andra ställen, men här kan man gå på secondhandrunda som lördagsnöje. Det var första gången jag gick hela rundan. Inte för att jag behöver något särskilt och det är roligare när man letar efter något, men jag hittade visst några fynd ändå. 
 
Först gick jag till Jonas second hand.
 
De har en trevlig avdelning med böcker för en krona styck, men jag köpte inga. (Det är min ryggsäck som ligger mitt på golvet.)
 
Bredvid ligger Vågava.
 
De tar inte emot böcker alls (eller hundar). 
 
Den här koftan är från mitt favoritmärke Holly & Whyte, Lindex, men har en skär rand där nere som jag inte gillar. Jag ville mest ha galgen från St Sigfrids som är ett mentalsjukhus. 
 
Jag köpte ett par vita jeans från Flash för 40 kronor. Inte för att jag kommer att kunna låta bli att förstöra dem med gräs, choklad och/eller rödvin men någon gång kanske jag kan ha dem hela och rena... Bredvid står det något djur för 15 kronor. 
 
Det passar i naturrutan. Vi låter de här stakarna stå framme året runt. 
 
På Erikshjälpen får man inte ställa cyklar vid väggen och det är faktiskt inte jag som har gjort det. 
 
De har mycket kläder men jag köpte inget. Det var för mycket folk för att det skulle kännas bekvämt att gå runt där inne med ryggsäck. 
 
Röda korset hade halva priset på allt. 
 
Jag lät bli att låna personalen men köpte äggkopparna jag ställt där. Det stod 40 kr på en lapp (troligen för alla) och 5 på en annan och damen i kassan sa 15 och fick 14, för det hade jag i mynt. 
 
Vi har även en butik som heter Lite av varje, men de har inte öppet på lördagar. 

Kommentarer
Postat av: znogge

Grattis till fynden!

Svar: Tack! Nu ska jag ta hem ett par fina höganäsäggkoppar från stugan och flytta ut de nya.
Ylva

2019-01-05 @ 21:30:05
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Jag är mycket impad när jag ser hur bra du har anAMmAt mina kurser! Selfiespeglingsbilden vid cykelparkeringen är perfekt och sen köpte du runda äggkoppar istället för fyrkantiga. MVG i båda fallen! (Eller vilket betygssystem som kan gälla nuförtiden...)

Jag är också impad över hur många seconhandaffärer ni har. Ligger ju helt rätt i tiden med tanke på årets (fjolårets, alltså) julklapp :-D

Fina fynd!

Svar: Jag kommenterade inte speglingsbilden eftersom det är en sådan där fet lustigahusetbild... Äggkoppar ska vara runda och helst med plats för skalen på sidan, men det kan inte hjälpas. A-F heter betygen nu och så får man poäng på olika kurser, helkomplicerat!
Ylva

2019-01-06 @ 10:24:48
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ami

Jag gillar också secondhandbutiker. Igår var jag på pingstkyrkans secondhand och hittade en jättesöt väska till Julia och salt och pepparkar till mig :)

Svar: Sen känner man sig också omtänksam när man handlar någonstans där pengarna går till behövande. :-)
Ylva

2019-01-06 @ 13:10:26
URL: http://rendahlispanien.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0