I Köpenhamn

Nu har jag kommit hem från Köpenhamn efter några roliga dagar. 
 
Ett projekt jag hade var att titta på parken bakom rådhuset, som jag nyligen fick reda på att den fanns. Här kunde vi ha tagit bröllopsfoton och det var det några som gjorde. 
 
Jag såg Tina Dickow på Fredagsrock på Tivoli. Henne fick jag tips om för några år sedan och har lyssnat lite på och konserten var bra! 
 
En till sak jag ville titta på var Kartoffelräkkerne, ett område med elva små gator och 480 hus i ett område vid Söerne där de tidigare odlade potatis och husen ligger likt potatisrader. 
 
De byggdes på 1800-talet och det ser väldigt brittiskt och gulligt ut! 
 
På Christiania har de gratiskonserter på söndagar på sommaren och jag var och såg Isam B från Outlandish. Det var kul, men lite jobbigt med allt fulrökande runt omkring mig... 
 
De måste tycka att jag är förbryllande i Danmark för jag pratar svenska, med lite danska ord och ibland kanske norska och till och med isländska. När det blir komplicerat pratar jag engelska, som till exempel när jag frågar vad något kostar och inte vill få något kryptiskt " firre fish" utan vill att de ska sluta snacka fisk... Fyrre betyder 40 och firs 80, men det tar en evighet att dechiffrera och jag brukar slänga fram en näve mynt och be dem ta vad de vill ha. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Vilka fina ställen du hittar där i Köpenhamn! :-)

Dom danska räkneorden är HELT hopplösa och dessutom ologiska. Halvfjärs? Vad det nu betyder nu igen så är det i alla fall inte hälften av fjärs!

Svar: Det finns så mycket fint, jag utvidgar mina rutter för varje gång. Det blir svårt att hinna med alla måsten till slut. :-) Det tråkigaste med den danska kronan är att den är ungefär 1,40 nu och det där med att räkna i tjog som de pysslar med är väldigt svårt!
Ylva

2019-07-23 @ 10:56:26
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0