Kulturkullan

Vecka 30
 
* Läser: Anna Karenina av Leo Tolstoj fortfarande och det lär jag göra ett tag till för den är för tung för att släpa runt på och jag är sällan hemma.
 
 Anna Karenina
https://www.adlibris.com/se/bok/anna-karenina-9781853262715
 
* Lyssnar på: Isam B på Tidal. Jag hörde honom på Christiania och tyckte att han var bra. Han var med i Outlandish som släppte låten Aicha, som jag kommer ihåg från 2002. 
 
* Veckans klipp: älgkalv vill åka bil
https://www.youtube.com/watch?v=bBU_AfUb2NQ
 
* Veckans händelse: Korröfestivalen, en av landets största folkmusikfestivaler.
http://www.korrofestivalen.se/

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Vilken söt! Fast jag tror inte mamman kom tillbaka, den stackarn kom ju simmandes ensam till att börja med...

Jag har faktiskt haft en älgkalv som passagerare i en folkapickup. En kollega till mig hade haft älgen i sitt badrum i lägenheten i Vaxholm. När hon en natt hörde ett väldans oväsen därifrån och hittade älgen med tre ben i badkaret och ett utanför så bestämde hon att den var pigg nog att klara sig själv över natten. Vi återbördade den till Skansen - jag körde och hon satt och passade älgen i passagerarsätet :-)

Svar: Åh, en älgkalv hemma! Så gulligt det lät! Vi har haft lamm, hemma i lägenheten, som bodde i en gammal pall (du vet som en trälåda, inte en man sitter på). Man kunde vakna mitt i natten av konstiga ljud när de hoppat ut och kloppade runt i köket. :-)
Ylva

2019-07-23 @ 10:52:04
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Haha! Jag vet precis - har också haft ett lamm hemma som kloppade runt. Har även haft en säl i badrummet och den brölade som en stucken på natten när den var hungrig.
Anders tyckte bättre om när jag tog med mig jobbet hem efter att jag hade skolat om mig till programmerare ;-)

Svar: Åh, sälar som är så fina! Fast brölande på natten slipper jag gärna. Jag hade en korridorkompis på folkhögskola från Möja och hon hade haft en tam säl. Den fick flytta till Skansen sedan.
Ylva

2019-07-23 @ 17:18:04
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0