Ugnsfalukorv

Jag hittade på en ny maträtt, eller det gjorde jag kanske inte, men det var första gången jag lagade den. 
 
Den kallas fläsk med fläsk; falukorv med bacon runt, några tomater i mitten och skivade burkchampinjoner. 
 
Nu ska du få för gammal ost! tänkte jag, det är nämligen för gammal ost ovanpå, men om man skär bort möglet och slänger in allt i ugnen så blir det gott! (Det är inte mögel på osten, utan salt, peppar och oregano.)

Kommentarer
Postat av: Znogge

Det var länge sedan jag åt falukorv i ugn men bacon brukar ge en bra smak.

Svar: Bacon är gott! Det tycker vår danske vän också och vi brukar kalla honom fläskemand för att han alltid vill grilla fläsk.
Ylva

2019-07-04 @ 16:35:22
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Gunilla

Ugnsbakad falukorv är ju såå gott. Jag brukar dock snitta ner skivor halvvägs i korven och peta ner bostongurka blandat med dijonsenap,ibland petar jag ner bacon också,muuummmsss !!ost river jag också på påslutet såklart

Svar: Du tappade mig med bostongurka och senap... Tomatskivor kan man ha men jag brukar hiva på konserver med tomat och champinjon. Och ost, absolut!
Ylva

2019-07-05 @ 09:29:04
Postat av: Ama de casa

Åh vad gott! Jag älskar korv i alla de former (utom isterband som jag tycker är en dålig korvimitation... ;-) ).

Svar: Jag gillar faktiskt isterband, fast det låter äckligt. Bor man i Småland får man äta sådant ibland. Men det luktade väldigt illa när korvfabriken här brann ned...
Ylva

2019-07-05 @ 10:05:51
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0