Äta och dricka i Köpenhamn

Det blev inga roliga skyltar denna gång, men jag har såklart ätit och druckit. När jag åker ensam till Köpenhamn är det inte så kul att gå på pubar, men nu fick jag prova några spännande drinkar. 
 
Crazy Leprechaun! 
 
Raspberry beret, med lakritspipa. Jag köpte även en granatäppelshot, men bartendern fattade inte vad jag ville ha förrän jag sa "gränädäble", fast jag pekade på flaskan. Som en kompis sa en gång "vad arg du låter när du pratar danska". Jag måste liksom fräsa ut orden.
 
Det var bra att skicka fram svärmor för hon är engelsk på riktigt och då blir det inte lika fånigt som när jag pratar engelska med danskar. 
 
Koldskål med kammerjunkere (googla) och hallon- och svart vinbärssmoothie (+ värktablett på grund av för lite sömn, och tunga åskmoln).
 
 
Pasta bolognese och äppeljuice. Gott, men maken var missnöjd för att jag råkat hitta en restaurang utan rättigheter, vilket är lite av en bedrift på Vesterbrogade. 
 
Glass (banan och choklad, nougat och stracciatella) med guf och sylt. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Så mycket gott! Men att pricka in en restaurang utan rättigheter var verkligen en bedrift :D

Svar: Jag blev förvånad att de inte serverade öl, men det var "fel" religion på ägarna och maken fick sin öl innan han försmäktade. :-)
Ylva

2019-06-18 @ 07:42:34
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Så mycket godsaker! Minus värktabletten då...

Haha! Vi lyckades också hitta en bar här i stan som saknade rättigheter. Maggan som var med såg ut som ett åskmoln och vi reste oss upp och gick därifrån :-D

Svar: Hehe, det händer att vi också ångrar oss och går, men när svärmor var med försökte vi undvika dramatik. Huvudvärken gick över till konserten och vi hade en härlig kväll med Knopfler. :-)
Ylva

2019-06-18 @ 09:39:05
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ami

Mycket godsaker där! Haha, men att lyckas hitta en restaurang utan rättigheter i Danmark har vi också lyckats med...men ägaren var så snäll och sa att vi gärna fick köpa öl på torget och ta med den till hans uteservering så det gjorde vi :)

Svar: Haha! Tack för tips! Det viktigaste för mig i detta läge var att få mat men jag frågade faktiskt maken om vi skulle gå. Det känns så fånigt när man satt sig och börjat titta i menyn, så han väntade med ölen tills vi kom till en riktig pub efteråt. :-)
Ylva

2019-06-18 @ 11:53:44
URL: http://rendahlispanien.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0