Litteraturbåten

I torsdags åkte jag iväg på min årliga litteraturkryssning, som tidskriften Vi arrangerar, med mina föräldrar och denna gång hade jag även med mig en gammal kompis sedan högstadiet så det var extra roligt! Nu kommer det en upprabbling av alla författare, mest för min egen skull för att komma ihåg vilka jag har hört.
 
Jenny Jägerfeld berättade om sina nya böcker Comedy queen och Blixtra, spraka, blända! Hon kommer från lilla Skärblacka och det gör pappa också, och han pratade med henne efteråt och fick veta att hennes föräldrar bor på samma gata som mina farföräldrar gjorde.
 
Jonas Hassen Khemiri pratade om sin bok Pappaklausulen. Den ska jag nog läsa, även fast jag tröttnat lite på hans böcker för att de känns lite för smarta...
 
Katarina Wennstam presenterade sig själv som "Den där arga människan" och säger att hon måste fortsätta att skriva om mäns våld mot kvinnor för att hon vet för mycket för att låta bli.
 
Lars Lerin har skrivit en bok som heter Råskinn, som är en brevväxling mellan honom och Kerstin Högstrand som också är konstnär. Nu har Kerstin blivit sjuk, men han har en ny brevvän; Barbro Lindgren!
 
Thedor Kallifatides har skrivit Slaget om Troja.
 
Andrea Lundgren har skrivit Nordisk fauna, en novellsamling där djur har stor betydelse och har vunnit Vi:s litteraturpris 2018.
 
Stina Wollter har skrivit essäsamlingen Kring denna kropp och har blivit känd för sitt instagramkonto som hon visade några små filmer från. Modig och stark kvinna som får ta emot en massa hat bara för att hon ser ut som hon gör.
 
Jonas Karlsson är mest känd som skådis men har skrivit flera böcker, nu den sprillans nya Regnmakaren som kom direkt från tryckeriet. Han förstår inte riktigt när folk är skeptiska mot att han ska kunna skriva när han är skådespelare; för honom är det olika sätt att berätta historier på.

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Vilket sammanträffande där med Skärblacka-författaren (som jag redan glömt namnet på). Världen är inte så stor ibland :-)
Många kändis-författare. Lars Lerin gillar jag skarpt, fast jag har inte läst nånting av honom. Nu börjar ju nya program med honom (eller om dom redan börjat?). Dom kommer jag absolut att se :-)

Välkommen hem igen!

Svar: Skärblacka är litet så det är kul när någon är därifrån. Förut var de kända för sitt pappersbruk (det luktar in till Norrköping om det blåser åt det hållet) och nu för rastamusik! Det kommer massor av reggae därifrån! Jag har lite svårt för Lerin, men tycker om en del av hans tavlor.
Ylva

2019-03-25 @ 11:49:57
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Gunillan

Nu har jag lärt mig något nytt, visste inte att Jonas skrev böcker :)

Svar: Nej, han är fortfarande mest känd som skådis. Men bra på båda!
Ylva

2019-03-25 @ 14:07:36
Postat av: znogge

Vilken spännande och tilltalande kryssning! Helt i min smak att få lyssna på så många författare.

Svar: Ja, jag tror att du skulle gilla det. Det är verkligen fantastiskt att få höra alla dessa olika författare! Även om man inte gillar alla är det alltid intressant.
Ylva

2019-03-25 @ 20:40:03
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Jag gick djurvårdarlinjen tillsammans med en tjej från Skärblacka, annars hade jag nog inte ens vetat var det låg :-)

Svar: Se där! Nej, det är nog inte många som vet var det ligger. Förutom de som känner lukten därifrån då. Jag har en kompis som jobbat på Migrationsverket i Norrköping och det låg bredvid en fabrik som gör wettextrasor. Ja, det gillar ju du, men det luktade tydligen vedervärdigt, och när det blåste från Skärblacka var det riktigt illa...
Ylva

2019-03-27 @ 10:43:58
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Ooo... Den fabriken kände jag inte till när jag bodde i Norrköping. Synd! :-)

Svar: Haha! De gjorde nog bara vanliga fultrasor där. :-)
Ylva

2019-03-28 @ 11:13:47
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0