Blommor

Jag tycker inte om lukten av hägg, som en del blir helt lyriska av. 
 
Det luktar lite som rönn, tror jag detta är, som jag just upptäckt att jag inte heller gillar. Det står några träd utanför skolan som blir jättefina på hösten när bladen blir röda. 
 
Däremot älskar jag doften av syren! Jag är inte så förtjust i färgen lila normalt sett men syrenlila på syrener är vackert!
 
Den här opedagogiska rondellen förundrar mig varje år. De kunde väl sätta violer och inte lavendel, eller vad det är? (Hej https://amacasa.wordpress.com/ ) 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Hägg luktar helt okej men syrener doftar alldeles ljuvligt! Därför måste här sättas en ny syrenbuske om vi inte flyttar. Det var verkligen dubbla budskap i den rondellen...

Svar: Ja, ni måste sätta en syrenbuske, gärna en hel berså!
Ylva

2019-05-23 @ 21:30:03
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Jag tycker som du - hägg luktar inget vidare men syrener doftar helt ljuvligt! Båda är dock väldans fina även om häggen skräpar nåt helt enormt :-)

Hmm... Ingen aning om vad det kan vara för slags blommor där i rondellen? Kanske ÄR det violer trots allt? ;-)

Svar: Ja, häggen är fin och väldigt vårig, men jag har inte tänkt på att den skräpar. Det ska jag fundera över nästa gång jag ser en blommande hägg. Vi har haft extremfall av olika träd som fröat och orsakat luddbränder!
Ylva

2019-05-24 @ 09:31:17
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

När jag jobbade på Skansen så fanns det en liten ankdamm precis under en stor, vacker hägg på lill-Skansen. Det var då jag upptäckte hur gräsligt mycket dom skräpar - fick tömma dammen VARJE dag då när blomningen började vara över, ändå såg den skräpig ut 10 minuter senare...

Svar: Aj, då! Det var ju opraktiskt! Ibland blir våra dammar äckliga av pollen, löv och frön, men då låter jag bara bli att bada.
Ylva

2019-05-25 @ 09:46:19
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0