Alla helgons dag

Igår fyllde vårt begravningsmuseum femton år och jag hade tankar på att gå dit och titta när de körde häst och vagn, höll tal och när blåsorkestern spelade, men sedan var det så regnigt och trist så jag valde att bara promenera till Skogskyrkogården, där museet ligger, och titta på gravarna i mörkret för det är så fint med alla gravljus! De flesta av mina döda släktingar ligger begravda i Norrköping och det var många år sedan jag var där, men jag tänkte på dem när jag gick på kyrkogården.
 
Skogskyrkogården är så stor så att jag gick bort mig i mörkret, jag var osäker på vilken utgång jag var vid, men det var bara att fortsätta gå tills jag kom rätt. Det är svårt att få bra kort i mörker, men här är några dåliga. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Visst är det fint att besöka kyrkogården till allhelgonahelgen.

Svar: Ja, jag tycker att det är så fint med alla ljus och kransar.
Ylva

2019-11-03 @ 18:32:11
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Begravningsmuseum? Det låter väldigt intressant, faktiskt.
Jag trodde först att du hade fotat stjärnhimlen ;-)
Alla mina släktingar är för långt bort för ett minnesbesök på allhelgonahelgen. Men jag skänker dom såklart en extra tanke en så här helg, tänder ljus hemma och minns på distans. Det går bra det med.

Svar: Precis! Det går att tända ljus och/eller tänka på sina nära och kära när och var som helst egentligen. Begravningsmuseet är intressant faktiskt. Jag fick guidning där en gång, det som stannat kvar hos mig mest är att de hade begravningskonfekt förr, varför har vi inte det längre?
Ylva

2019-11-04 @ 12:43:27
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0