Emporia

Igår gjorde jag en konstig resa! Jag var nyfiken på köpcentret Emporia i Hyllie, Malmö, för jag har aldrig varit där, så jag åkte dit. Först buss till Älmhult och därifrån tåg, det tog ungefär 3,5 timme men jag har läslov och hade en bra bok med mig så det gick bra. 
 
Entrén är särskilt fin när det är mörkt ute. 
 
Där inne var det också fint och väldigt stort! 
 
Jag hittade Chocolicious som har världens mest fantastiska plocktallrik! Den var tänkt för två personer och jag blev så mätt och stinn så att jag blev yr och svettig efteråt...
 
Jag köpte lite kläder och presenter och gick runt och tittade på en massa fina saker. Illums Bolighus har de här söta ljuslyktorna, men jag vill ju liksom ha en hel stad och det går inte när de kostar från 200 kr och uppåt. 
 
Efter tre timmar var jag nöjd men sedan blev hemresan krånglig. När jag kom till Älmhult hade sista bussen gått, för den jag tänkt åka med går inte på höstlovet fast det stod så när jag sökte på reseplaneraren! Då åkte jag tåg till Alvesta där det som tur var gick en buss till hem. Uppdatering! Efter kontakt med länstrafiken fick jag veta att bussen visst gick från Älmhult! Då fattade jag fel. 

Kommentarer
Postat av: Ami

Men oj vilken lång resa det blev. Tur att du kom hem till slut i alla fall!

Svar: Ja, och tur att jag är ledig hela veckan! Jag ville ju göra en utflykt! :-)
Ylva

2019-10-30 @ 10:18:08
URL: http://rendahlispanien.wordpress.com/
Postat av: znogge

Den där desserten har jag aldrig testat men så god den såg ut! Tror jag hade klämt hela själv jag med :D Lite rörigt med bussarna men du kom i alla fall hem!

Svar: Dessert? Jag såg det som lunch och middag och kvällsmat på en gång! Otroligt gott! Ja, det var ju jag som var dum i huvudet... lite pinsamt när jag hade mejlkontakt med Länstrafiken.
Ylva

2019-10-30 @ 20:16:20
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Lisa

Vilket stort och fint köpcentrum. Lyktorna var jättefina :)

Svar: Jag behövde inget särskilt men handlade lite julklappar, det är ju kul med affärer som inte finns här i stan (=de flesta).
Ylva

2019-10-31 @ 09:55:32
URL: http://familjenkaotisk.blogg.se
Postat av: Gunilla

Mycket gott och sött på den tallriken, förstår du blev määtttt :)

Just dom korta loven ställer till det med bussar här i stan också, och har man inga skolbarn så är det ju inte alltid man tänker på det själv heller..

Svar: Det blir särskilt stökigt för våra danska vänner om de åker tåg från Köpenhamn till Älmhult och ska försöka ta sig hit med buss. Vi har inte samma helger och lov som danskarna...
Ylva

2019-10-31 @ 10:53:16
Postat av: Ama de casa

Äsch! Det är väl ingen sport om man åker raka spåret! Inte om du frågar mig i alla fall... ;-)

Svar: Haha! Nej, jag borde ha turat på vägen. Men hade väl dött om jag ätit mer...
Ylva

2019-10-31 @ 17:55:10
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0